Lærke Bagger har særligt trick til at holde parforholdet i live: “Det er spabehandling for kærligheden”

Hvordan plejer man et forhold, der kører på 11. år og også inkluderer to børn? Lærke Bagger deler ud af sine tricks i Vores Børn, som er på gaden nu. Og det handler blandt andet om… bordtennis.

Lærke Bagger og hendes kæreste Sune Christiansen har jævnligt lagt vejen forbi en parterapeut. Ikke fordi de har været ved at gå fra hinanden eller har haft grundlæggende problemer. Nej, derimod for at forbedre deres kommunikation og løbende ”gøre status”. Det fortæller Lærke Bagger i et stort interview i Vores Børn.

lærkebagger2.jpg

Den selvstændige designer, forfatter og foredragsholder ”synes slet ikke, at det er nogen falliterklæring” at gå i parterapi. Derimod beskriver hun det som en form for spabehandling for kærligheden. En tiltrængt massage. Eller – i en lidt anden boldgade – som en hjælp til at ordne vasketøjet i børnefamilie-hjemmet.

“Det er lidt ligesom med vasketøj. Hvis du bliver ved med at lægge det på en stol, så ryger det lige pludselig på gulvet, og så er der en bunke, som du ikke rigtigt orker at få styr på. På et tidspunkt når I til et punkt, hvor I aftaler, at nu tager vi os altså lige af det her vasketøj sammen. Nu får vi parret alle strømperne og foldet det hele pænt. Sådan virker parterapi for mig. For det er jo så vanvittigt at få børn, og så er det rart, at der kommer en udefra og siger, at den her sok hører til den der sok.”

Der er ikke noget, der skal reddes

I virkeligheden kan Lærke Bagger ikke lide ordet ”parterapi”. I hendes ører har det en negativ klang, som klinger af, at noget er gået itu. At der er noget, der skal reddes. Men ifølge strikkeguruen, er det langt fra tilfældet.

For hende og kæresten, som er billedkunstner, handler parterapien om noget andet: Om at give kærligheden lidt ekstra kærlighed en gang imellem. Noget tiltrængt opmærksomhed i en travl hverdag, hvor det hele nemt kan komme til at gå op i praktikaliteter. Især, når man har to børn på fire og otte år sammen.

“Altså, der kan jo også være et eller andet, man reelt er sur på hinanden over, og som vi bliver nødt til lige at sætte os ned og tale om. Men det er også bare en form for status,” siger hun.

Tid til bordtennis – og hinanden

Indimellem deres ”spabehandlinger” hos terapeuten sørger det kunstneriske par for kontinuerligt at pleje deres relation – også uden børn. De udnytter blandt andet, at de begge er selvstændige og derfor har mulighed for at holde spontane fridage sammen.

Cirka en gang om måneden dedikerer de således en dag til hinanden. Nogle gange er det en hel dag, andre gange tager de blot fri til frokost for at se en kunstudstilling og spise en ”rulle” sammen. Sidst stod dagen på bordtennis i DGI-byen og smørrebrød til frokost, og dét giver en helt speciel næring til forholdet, mener Lærke Bagger.

”Det er altså en kæmpe anbefaling, selvom jeg godt ved, at ikke alle er selvstændige og kan gøre det samme. Det er så grineren.”

Læs hele interviewet med Lærke Bagger i det nyeste Vores Børn, hvor hun også fortæller om at være forældreskabs-opportunist, om at servere pomfritter til morgenmad og om at have høje forventninger til sig selv – også som mor.

Lærke Bagger