Laura Lindahl Konservative Kommunalvalg

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Laura Lindahl

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Christina Krzyrosiak Hansen, S, Borgmester i Holbæk har sendt stafetten videre til...

Laura Lindahl, Konservative, Frederiksberg Kommune

Hvad er din mærkesag?

En sund økonomi i en kommune er fundamentet for god velfærd. Derfor er jeg primært optaget af økonomi. Det kan kun lade sig gøre at levere høj service på velfærdsområderne og have en lav kommuneskat, hvis vi passer godt på skattekronerne og driver kommunen effektivt med fokus på god ledelse og valgfrihed for borgerne. Det går jeg til valg på. 

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Der kan være forskel på mænd og kvinders prioriteter, derfor tror jeg, det er godt, at der er både mænd og kvinder repræsenteret i enhver kommunalbestyrelse – men jeg synes, at det vigtigste er, hvilke holdninger, der er repræsenteret. For politik handler nu en gang om holdninger.

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Jeg elsker at have både mandlige og kvindelige kollegaer, men jeg tænker ærlig talt ikke meget over, hvad det betyder for mig, at der specifikt er andre kvinder. Jeg har jo aldrig prøvet, at der ikke var kvinder. Når jeg ser gamle billeder af kommunalbestyrelser der udelukkende bestod af mænd, er jeg naturligvis glad for at det ikke er sådan mere. Det virker helt middelalderligt. Og jeg sender en tanke til de seje kvinder, jeg står på skuldrene af.  

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Jeg giver stafetten videre til Malene Barkhus fra Venstre i Rudersdal. Jeg har kendt Malene i 8 år hvoraf vi har arbejdet tæt sammen i de 4 år. Hun er en stor inspiration for mig. Hun kan have ekstremt mange bolde i luften på samme tid – og så er hun god til at få dem alle i mål. Hun har et ekstra gear i forhold til de fleste, er enormt arbejdsom og har et godt humør, der altid smitter.

Læs med videre i stafetten i morgen her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her