Lav de dejligste daddelkugler uden sukker
I har måske læst at ALT for damernes webredaktion har besluttet at kvitte sukkeret i 3 uger, og skal holde sig fra alt hvad der hedder søde sager. Lige i øjeblikket er der stor fokus på at skære ned på sukkeret og holde sit sukkerindtag på et minimum.
Det kan naturligvis være rigtig svært at blive sukkerfri, og især i weekenderne, hvor vi gerne vil forkæle os selv med lidt lækkert. Derfor vil jeg gerne dele min opskrift på de dejligste dadelkugler, som smager helt fantastiske, og jeg lover de stiller den søde trang.
Dadler har et højt indhold af A, B og D-vitamin, og er også rige på magnesium, jern, fosfor og kalium. Dadler er utrolig søde og giver et energiboost, men det er vigtigt at huske på kun at spise et par stykker, da dadler, (selvom de stadig er sundere end slik) er energitætte og indeholder en del kalorier.
Dadelkugler med hasselnødder og lakrids, 10 stk.:
8-10 soltørrede dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokos
40 g hasselnødder
2 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
1-2 tsk vand
Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.
Kom dadler, kokos, hasselnødder, kakao og lakridspulver i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, sesamfrø, kokos, smeltet chokolade eller andet godt. Opbevares i køleskabet.