Mette Blomsterberg brors død alkohol

Mette Blomsterberg: ”Det var smerteligt at se ham forandre sig, da alkoholen blev hans bedste ven”

I foråret 2020 mistede Mette Blomsterberg sin bror. Hun fortæller i et interview til Hendes Verden om det hårde tab og svære tider gennem den populære konditors liv.

På fjernsynsskærmen kender vi hendes glade smil og latter, når hun formidler om sin store viden og passion for livets søde sager.

 

Men i privaten har der været flere svære stunder for Mette Blomsterberg. Senest ramte en stor sorg hende i foråret sidste år. Det fortæller hun i Hendes Verden, hvor den 51-årige konditor ser tilbage på de fem årtier i hendes liv.

”I april 2020 mistede jeg min bror. Det var så smerteligt at se ham forandre sig i takt med, at alkoholen blev hans bedste ven. Jeg har også tidligere mistet både min mor og min svigerinde, og det har været hårdt hver gang, men det har også været vigtigt for mig at lære, at mit liv ikke er lutter lagkage,” siger en ærlig Mette Blomsterberg til ugebladet.

Den tidligere dommer i DR1s Den store bagedyst løfter i interviewet også sløret for en voldsom oplevelse, hun havde under sin opvækst. Her beskriver hun sin værste jul, som fandt sted i barndomsårene:

”Min mor var en kort overgang gift med en meget mærkelig mand, som blev meget fuld juleaften. Pludselig gik han, og jeg kan huske, jeg tænkte: ”Godt vi slap af med ham.” Men min mor var bekymret, for det viste sig, at han havde taget en pistol med. De var heldigvis ikke gift ret længe, og det var ikke en jul, jeg ville have behov for at prøve igen,” lyder det fra Mette Blomsterberg.

Hun har også i arbejdslivet oplevet, hvor hårdt det er at drive egen forretning. Værst var det i 2019.

”Konkurs lyder aldrig godt”

Tabet af broren skete nemlig året efter, at Mette Blomsterberg på arbejdsfronten havde en anden hård oplevelse: Hun måtte dreje nøglen om og lukke en café i Lyngby, hun drev i eget navn.

”Det var mest af alt ærgerligt og en ret dyr løsning, for jeg havde brugt mange penge på at få det til at lykkes. Konkurs lyder aldrig ret godt, men det var nødvendigt at tage ansvar for den forretning, jeg drev, og jeg føler, jeg lukkede døren pænt og betalte de regninger, jeg kunne. Jeg har siden tænkt på, at jeg ville kunne have sparet mange penge på at lukke mere kynisk, men jeg ville kunne se mig selv i øjnene,” forklarer Mette Blomsterberg.

Til gengæld glæder hun sig over, at hun omvendt også har fået inspireret masser af danskere til at bage alt fra kransekage til croquembouche og til at kaste sig ud i pynt med kreativ fondant og gode sprøjteteknikker.

”Jeg udgav flere bøger og lavede mit eget tv-program, Det søde liv, som blev sendt fra 2010, åbnede en webshop og to år efter kom min bageserie. Så kom Den store bagedyst, hvor jeg var dommer i fem sæsoner, og jeg svingede endda hofterne i Vild med dans, så jeg blev gradvist en offentlig person, og det var nok meget godt, for jeg tror, det er hårdt, når det sker meget pludseligt. Men det bliver altså meget massivt, når du laver et kageprogram med en million seere. Jeg gik med i det for at få danskerne til at tage børnene med i køkkenet, og det var dejligt at lave nørde-tv,” understreger hun overfor Hendes Verden.

Læs HELE interviewet med Mette Blomsterberg HER, hvor hun også fortæller om forældrenes skilsmisse, om at starte (næsten) på bar røv – og om hvor hun er i livet i dag.

 
 

Mette Blomsterberg, 51 år og uddannet konditor

  • Har skrevet 12 bøger, den seneste, Tærter, udkom i oktober.
  • Har tidligere været vært på Det søde liv, Price & Blomsterberg samt Den store bagedyst på DR.
  • I dag konsulent, forfatter og foredragsholder. Hun har desuden sin egen webshop samt bageserien Blomsterbergs.
  • Har været gift med Henrik, som hun har døtrene Maja på 19 og Laura på 22 år med