malaga landskab

Svøm i klippesøer og besøg verdens næststørste flamingo-park: Fem spektakulære naturoplevelser i Malaga

Bliver du også træt af at dovne på liggestolen hele ferien? Få de bedste ferieminder med en af disse naturoplevelser i Malaga.

Naturen omkring Malaga er både barsk og utroligt smuk. Alligevel er mange af os tilbøjelige til kun at nyde den natur, der kan observeres fra en strandstol.

Men en ferie på stranden kan sagtens kombineres med en dagsudflugt til en af Malagas smukke naturdestinationer. Blot en kort køretur væk finder du nemlig både bjerge, vilde dyr og tropiske planter.

Du kan altså sagtens komme på solferie og oplevelsesferie med kun én flybillet. Du kan blandt andet finde billige flybilletter til Malaga på Rejsepriser.dk  (sponsoreret).

ALT.dk har fundet fem ting, du kan lave omkring Malaga.

kvinde med mountainbike

Nyd solen med en cykeltur i bjergene. Foto: Getty Images.

Cykeltur i bjergene

Med høje bjerge og dybe kløfter er Malaga et oplagt sted at cykle – både hvis du er garvet rytter, eller hvis det er første gang du sidder på en mountainbike.

Du kan for eksempel tage en tur langs kysten til badebyen Marbella, hvor du efter bakkekørsel på grusede stier kan hoppe en tur i det kølige middelhav.

mountainbike i spanien

Der er mange muligheder for at køre på mountainbike i Malaga. Du kan enten leje en cykel og finde en rute på nettet eller melde dig på et længere ophold, hvor du kan cykle dagen lang.

Hvis du tager cykelturen fra Malaga til Marbella, får du en smuk havudsigt. Foto: Getty Images.

Nyd stemningen i sommerfugleparken

Ligegyldigt om du er naturnørd eller bare godt kan lide pæne ting i flotte farver, kan du få en oplevelse i Malagas sommerfuglepark.

Det er ligesom en slags botanisk have, hvor de dyrker eksotiske planter og avler et utal af sommerfugle. Både store og små og i alle regnbuens farver.

sommerfugl i spanien

Sommerfugleparken Marioposario de Benalmadena ligger lidt udenfor selve Malaga, så du kan enten tage cyklen eller køre dertil med en taxa.

Et af de steder, du kan finde billige billetter til Malaga er via Rejsepriser.dk  (sponsoreret).

Der er planter og sommerfugle i alle farver i Malagas sommerfuglepark. Foto: Getty Images.

Verdens farligste vandrerute

I mange år var stien lukket, fordi den var for farlig, men for tre år siden kunne du igen tage på vandretur på Caminito del Rey.

Ruten er kendt for at være verdens farligste, men du får til gengæld en fantastisk udsigt, hvis du vandrer på nogle af stiens 7,7 kilometer, som går langs med stejle klippeskrænter og over brusende vandløb.

bjergvæg på caminito del rey

Er du bange for højder, bør du nok holde dig væk – for højdeskrækken bliver ikke bedre af, at du på turen kan se mindesten fra nogle af de vandrere, der ikke klarede turen.

Ruten er dog siden blevet restaureret, så du sagtens kan tage en tur, hvis du passer godt på.

Er du ikke bange for at få et sug i maven, kan du planlægge din tur via rutens turistcenter, der kan guide dig til, hvad du skal være opmærksom på for ikke at komme galt afsted.

Caminito del Rey-ruten går langs klippevægge og over dybe skrænter. Foto: Getty Images.

På tur med flamingoerne

En lidt mindre skræmmende vandretur finder du nord for Malaga i nationalparken Fuente de Piedra. Her kan du vandre i idyllisk natur og spotte vilde dyr – særligt mange fuglearter.

En af de fugle, som du kan se på turen, er de vilde flamingoer, der bor i nationalparkens lagune. Det er den næststørste yngleplads i Europa for de imponerende lyserøde fugle, så du kan næsten ikke undgå at støde på én, hvis du tager en vandretur i området.

Det kan anbefales at melde dig på en guidet tur, hvis du skal være sikker på at kunne finde rundt i den store nationalpark.

Du kan spotte flamingoer i nationalparken Fuente de Piedra. Foto: Getty Images.

Svøm i klippesøer

Når du har fået lidt rigeligt sved på panden efter en vandre- eller cykletur, er der ikke noget mere forfriskende end et dyp i køligt vand.

Selvom en tur i middelhavet er skøn, kan du få en lidt mere eventyrlig dukkert, ved at tage på tur til nogle af Malagas klippesøer.

Her kan du både klatre, sejle i gummibåd og hoppe i natur-bassiner fra mange meters højde. Et af de steder, der arrangerer sådanne ture, er Tuur Canyoning Malaga. De har både svære klatreture, der kræver en god fysik, og hyggeture for dig, der bare gerne vil bade og se på flot natur.