København verdens bedste by

Amerikansk medie: København er et af verdens mest anbefalelsesværdige steder i 2020

Den danske hovedstad er kommet i yderst fornemt selskab på en af verdens vigtigste lister i turismesammenhæng.

Hvilke steder i verden er de allermest anbefalelsesværdige at besøge netop nu?

Det spørgsmål svarer avisen New York Times på hvert år, hvor de offentliggør en af de globalt set mest anerkendte og respekterede rejselister.

Og i år er der grund til at være lidt ekstra stolt, hvis man er dansker. For ud af alle rejsemål på hele kloden, mener det amerikanske medie, at København er blandt de 52 vigtigste steder at besøge i det nye år.

Hos Visit Denmark glæder de sig over anerkendelsen og den flotte placering.

– New York Times bliver af de fleste omtalt som verdens vigtigste liste i turismesammenhæng. Den er toneangivende globalt set. I år har fokus været på bæredygtige destinationer, og der er vi heldige, at København dels havde et fantastisk udgangspunkt, dels udvikler sig med hoteller, restauranter, attraktioner og transport, der viser, hvordan man kan kombinere det gode rejseliv med bæredygtighed. Vi er meget stolte af opmærksomheden omkring Danmark, forklarer Kathrine Simonsen, der er VisitDenmarks PR & Press Manager i USA, til ALT.dk.

Hun fremhæver også, hvordan listen har haft stor betydning for Aarhus, Aalborg og Vadehavet, som har været nævnt på den inden for de seneste år.

Metroring og skibakke 

Helt præcist kommer den danske hovedstad ind på en 38. plads på listen, hvor den bliver hyldet for at være i front inden for bæredygtighed.

Det er ikke kun klassikeren med vores cykelkultur, som avisen hylder. Den fremhæver også, hvordan en række innovative udviklinger har skubbet Danmarks hovedstad endnu tættere på sit mål om at være CO2-neutral i 2025.

Der er også rosende ord til nye tiltag som verdens første affald-til-energi-anlæg på Amager, hvor Bjarke Ingels har designet skibakken Copenhill ovenpå, og det femstjernede hotel Villa Copenhagen tæt ved hovedbanegården, som er et af få luksushoteller i verden, som opfylder FN's mål for bæredygtig udvikling.

Restaurant Lola, som kokken Kamilla Seidler står bag, får også ros med på vejen for at være socialt bæredygtig, da den beskæftiger flygtninge, eks-straffedømte og handicappede.

Men som den største bedrift fremhæver avisen den nye elektriske metrolinje, Cityringen, som binder flere bydele sammen og gør transport i København endnu mere bæredygtig.

Grønland på 4. pladsen

Oveni kan vi som nation også bryste os lidt af, at Grønland er endnu mere fornemt placeret på listen, hvor den indtager en fjerdeplads.

Her henviser avisen skægt nok til den amerikanske præsident Donald Trumps ønske om at købe øen af vores statsminister Mette Frederiksen som det første i deres omtale af øen med selvstyre indenfor Kongeriget Danmark.

Se den fulde liste her.

TOP 10 på New York Times ”52 steder at rejse til i 2020”

  1. Washington DC, USA
  2. De Britiske Jomfruøer 
  3. Rurrenabaque , Bolivia
  4. Grønland
  5. Kimberley-regionen, Australien.
  6. Paso Robles, Californien, USA
  7. Sicilien, Italien
  8. Salzburg, Østrig
  9. Tokyo , Japan
  10. Caesarea Maritima, Israel