Nytårsmenu ud af huset 2022

6 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske

Restauratørerne er allerede begyndt at gøre opmærksom på deres særlige nytårsmenuer – og vi kigger med. Her er 6 nytårsmenuer ud af huset, som lyder særdeles lovende, hvis det skal være både fornemt og nemt på årets sidste aften.

Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.

Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv.

Vi har allerede forelsket os i disse menuer, som alle lyder ganske lovende, hvad enten du er til den, der er god til prisen eller til den mere eksklusive anretning – og hvor end du bor henne i landet!  Vi har nemlig både København, Aarhus og Odense repræsenteret i guiden samt flere mindre byer som Valby, Lyngby og Gentofte.

Lad mundvandet løbe og drøm med her:

Kammuslinger-forret-cofoco.jpg

Cofoco serverer en cremet og skummende blåmuslingebisque med stegte kammuslinger til forret i årets klassiske nytårsmenu. Foto: PR

1. DEN KLASSISKE:

Hvem: Cofocos Nytårsmenu ud af huset

Hvad: Nytårsmenu med 3 retter + natmad til 385 pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar-, fiske- og børnemenu fås også.

Hvor: Du kan hente maden fredag den 31. december på udvalgte steder i København samt på flere af Cofocos restauranter. Nytårsmenuen kan også leveres. Læs mere her.

Består af:

  • Forret: Cremet og skummende blåmuslingebisque med stegte kammuslinger, glaskålsravioli med fennikelkompot og ristede hasselnødder, aromatisk grøn dildolie samt et grillet fennikelbrød
  • Hovedret: Rosa dansk oksemørbrad med trøffelsauce, sprødstegt pommes anna, solbærglaserede rødbeder, sort trøffelpuré og sprøde rødbedespiraler
  • Dessert: Klassisk gateau marcel lavet på 62% Valrhona-chokolade med syrlig passionsfrugtfromage, ananaskompot med mørk rom og vanilje, toppet med kokoscrumble, kakao, kaffe og flager af bitter chokolade
  • Natmad: Gourmet-hotdogs med pølser fra det bornholmske slagteri Hallegaard, briochebrød, hjemmelavet thomatketchup, estragonmayonnaise og syltede rødløg
Meyers-hovedret.jpg

2. DEN NORDISKE:

Hvem: Meyers Nytårsmenu ud af huset

Hvad: Nytårsmenu med tre retter til 395 kr. pr. kuvert – der skal bestilles minimum 2 kuverter. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu samt nytårsbuffet fås også.

Hvor: Leveres i hele landet den 30. december i hele landet. Maden kan også aftentes i tidsrummet kl. 10-14 i enten København (Nordhavn), Kongens Lyngby (Storkøbenhavn) eller Tranbjerg i Århus. Læs mere her.

Består af:

  • Forret: Røget torsk serveret på lun boghvedevaffel med hummeremulsion
  • Hovedret: Økologisk, dansk oksemørbrad, gratineret kartoffel med estragon og sprød vesterhavsost
  • Dessert: Brownie på hvid chokolade fyldt med solbær og toppet med ganache af saltkaramel
Homemate-nytaarsmenu.jpg

3. GOURMET PÅ BUDGET:

Hvem: Homemate Nytårsmenu ud af huset

Hvad: 3 retter til 349 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegansk menu fås også.

Hvor: Menuen skal afhentes hos Homemates hovedkvarter på Emdrupvej, København Ø - eller bestilles ved levering.

Består af:

  • Forret: Torsk og jomfruhummere med portobello svampe, hjemmesyltede hyben og frisk babyspinat i en delikat Karl Johan-sauce toppet med bredbladet persille
  • Hovedret: Mør kalvemørbrad med pommes anna, glaserede rødbeder og små æbler med timian i en hjemmelavet portvinssauce med trøffel
  • Dessert: Desserten består af en hvid chokolademousse på en rund og mild mandelkage, med en sød og syrlig passionssirup i bunden. På toppen placeres en hjemmebagt cookie crumble med tørret kornblomst
Timm-dessert.jpg

4. DEN MED HAM FRA TV:

Hvem: Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset

Hvad: 4 retter til 395 kr. pr. kuvert. Bestilles her. Der tilbydes også vegetarmenu,

Hvor: Kan afhentes flere steder i landet sidst i december. Læs mere her.

Består af:

  • Snack: Sprøde pandekager med jomfruhummer-rilette, syltede majroer og sennepsurt samt mousserende New Years Spritz
  •  Forret: Ballotine af torsk med marinerede edamamebønner, thai-inspireret hummersauce, sprøde rejechips og friske korianderskud
  • Hovedret: Tournedos af oksemørbrad, sprød kartoffelkroket bagt med sort trøffel, selleripure, selleribånd, syltede rodfrugter, urtecrumble og sauce bordelaise
  • Dessert: Nytårskage a la Vladimir - citronmazarin, chokoladecremeux, solbærmouse, karamelliserede kakaonips, frysetørrede solbær med guldstøv
Okse-mellemrummet.jpg

5. DEN FOR AARHUSIANERNE:

Hvem: Restaurant MellemRum Nytårsmenu ud af huset

Hvad: 4 retter for 450 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetarmenu fås også.

Hvor: Afhentes hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv i Aarhus C. Afhentningstidspunkt gives ved bestilling.

Består af:

  • Forret: Hummerbisque med store rejer & julienne af porrer & gulerødder
  • Mellemret: Bagt torsk med torskesouffle & urter serveret med råmarineret glaskål, hertil kærnemælk skilt med estragonolie & ristede græskarkerner
  • Hovedret: Steak af oksemørbrad med sprød urterasp hertil rødbeder glaseret i portvin, selleripure tilsmagt med brunet smør, syltede svampe & rødvinssauce – hertil knuste kartofler med kryddersmør
  • Dessert: Chokoladekage med solbærhjerte serveret med cognacmarinerede solbær, brændt guldchokolade & krokant af hasselnødder
  • Tilbehør: Hjemmebagt brød med kryddermayo, smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Magasingaarden---tidligere-fransk---forret.jpg

6. Den franske på Fyn

Hvem: Magasingaardens Nytårsmenu ud af huset

Hvad: 4-retters nytårsmenu til 475 kr. pr. kuvert. Kan bestilles her. Vegetar- og børnemenu fås også. Vinmenu kan tilkøbes.

Hvor: Afhentning på Magasingaarden i Faaborg. Der leveres også på hele Fyn. Ved bestilling af minimum 10 kuverter er leveringen gratis, ellers er prisen for levering:  kun 295 kr.

Består af:

  • Appetizer: Creme af fynsk rygeost rørt med grov sennep anrettet med letsaltet agurk, karse og rugbrødstuile
  • Forret: Soufflé af vesterhavstorsk bagt med krydderurter anrettet med smørsauteret spinat, cremet muslingefumé, persilleolie og friséesalat. Hertil friskbagt brød og smør
  • Hovedret: Kalvemørbrad stegt med timian serveret med ristede østershatte, glaserede rødbeder, bagte skalotteløg, kartoffelpuré med krydderurter samt kraftig rødvinsauce
  • Dessert: Gateau Marcel (chokoladekage i 2 lag) serveret med bagte blommer og vores hjemmelavede karamelsauce tilsmagt vanilje