Pernille Vermund om sit livs største krise: ”Jeg måtte gøre mig hård for at holde det ud”

Da Pernille Vermund bliver skilt fra faren til sine tre sønner, oplever hun en af sit livs største kriser. Det fortæller hun i et interview med ALT for damerne.

Pernille er et menneske, som er præget af nogle livskriser, der ikke altid har været helt nemme. Én af de største er, da hun bliver skilt fra faren til sine tre drenge.

Det fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

”Der tror jeg, at jeg blev lidt hård … eller nej, jeg BLEV hård af det,” fortæller hun og uddyber:

”Min yngste søn var ni måneder gammel, da vi blev skilt, og på den ene side følte jeg, at han var for lille til, at vi skulle have en syv-syvdeleordning med ham. På den anden side frygtede jeg, at han ikke ville få den samme gode og nære relation til sin far, som de to store havde. Derfor endte jeg med at sige ja til en syv-syvordning, men det gjorde ondt. Og jeg måtte gøre mig hård for at holde det ud.”

Troen på den store kærlighed

Selvom Pernille Vermund gennem sit 47-årige lange liv har oplevet en del bump på sin vej, har hun altid formået at lande på benene og kæmpe sig op igen, siger hun.

Og efter skilsmissen først fra sine børns far og siden Lars Tvede, har hun haft svært ved at lukke andre mennesker helt ind.

”Jeg tror, jeg som menneske er relativt nem at komme ind på livet af. Til et vist niveau. Jeg er forholdsvist åben om, hvem jeg er, og hvordan jeg har det, og folk må gerne komme tæt på. Men jeg har ikke været god til at lukke folk HELT ind i kernen. Helt derind, hvor jeg har følt, at nu bliver jeg afhængig af det her menneske. For hvis man bliver afhængig af et menneske, som så pludselig svigter en, kan man miste fodfæstet fuldstændig og have svært ved at komme op igen,” fortæller hun og tilføjer:

”Nu skal jeg lige sige, at min eksmand ikke svigtede mig, det var min egen beslutning, at vi gik fra hinanden, men det, som jeg troede skulle være for evigt, kunne simpelthen ikke bære, og det var sindssygt hårdt. Og derfor har jeg ubevidst tænkt, at jeg aldrig igen skulle være så afhængig af et andet menneske.”

Alligevel er Pernille Vermund i dag nået frem til, at hvis hun skal kunne elske helt og være et helt menneske, skal hun også turde lukke et andet menneske så langt ind, at hun faktisk tillader sig selv at blive afhængig.

Det er blandt andet noget, som Claus Bretton-Meyer, hun i dag er forlovet med, har fået hende til at indse.

Læs hele interviewet med Pernille Vermund i denne uges ALT for damerne, hvor hun fortæller mere om, hvordan hun har genfundet sig selv, om kærligheden til sin nuværende forlovede, Claus Bretton-Meyer – og hvordan han friede til hende.

Om Pernille Vermund

  • Politisk leder af folketingsgruppen for partiet Nye Borgerlige, som hun var med til at stifte i 2015.
  • Uddannet arkitekt 2001 og havde i en årrække eget firma sammen med sin daværende mand, der også er arkitekt.
  • Hun er 47 år og forlovet med Claus Bretton-Meyer, 57. Har sønnerne Viggo, 19, Bjørn, 17, og Storm på 12 år fra et tidligere forhold.