Kamala Harris

Ender det amerikanske valg med 'kvinde eller kaos'?

Er du interesseret i valgkampen i USA, men mangler et sted, hvor du kan få det store overblik? ALT for damernes podcast "Skål Søster" udkommer med tre særafsnit, der stiller skarpt på Kamala Harris.

Synes du, det er en smule uoverskueligt at finde hoved eller hale i valgkampen i USA lige nu?

Så er du ikke den eneste. 

Det er efterhånden svært at tænde for fjernsynet eller at være på sociale medier, uden at blive mødt af ny information om ræset mellem demokraterne og republikanerne. Og hvis du ikke har fulgt med fra start, hvor begynder du så henne, hvis du vil blive klogere på valget den 5. november?

Vi har svaret.

I tre særudsendelser af ALT for damernes podcast ”Skål Søster” dækker vi valget i USA med et særligt fokus på demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris.

Hvem er hun? Hvad er hendes styrker og svagheder? Hvilken forskel kan hendes politik gøre for amerikanerne og resten af verden? Hvad skal hun gøre for at komme til magten? Og hvorfor går vi overhovedet op i, hvem der bliver præsident i et land, der ikke er vores eget?

Værterne i podcasten er ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, og journalist Sisse Sejr-Nørgaard.

”Jeg tror, vi går så meget op i valget, fordi USA er det land, vi er vokset op i, uden reelt at have boet der. Det er der, vores kultur stammer fra. De fleste af vores popkulturelle referencer, mærkevarer og fælles forståelse kommer derfra,” siger Sisse Sejr-Nørgaard og fortsætter:

”Men det er også vores beskyttende vinge, og når den ikke er lige så stærk, som den har været,  begynder vi at blive en smule bekymrede. Og så er det jo kun endnu mere interessant, at det snart kan blive en kvinde, der skal stå i spidsen for det hele.”

ALT for damernes chefredaktør Rikke Dal Støttrup er enig.

”Noget af det, der gør valget endnu mere spændende i år, er jo, at valget i grove træk står mellem en kvinde eller kaos.”

Det første afsnit kan høres nu, og gæsterne er Agnete Wismer, som er journalist og redaktør på programmet ”Kampen om USA”, der sendes på TV2 News. Hun er desuden forfatter og har bl.a. været medforfatter på bogen ”Førstekvinder”. Den anden gæst er Sofie Karasek, som er halv amerikaner og arbejder med kommunikationsstrategi og såkaldt movement organization.