Opskrift på radicchiosalat med figner, blåbær og mandler

Radicchiosalat med figner, blåbær og mandler

Den lidt bitre radicchiosalat får fint modspil af de søde figner, blåbær og mandler. Salaten er et fint supplement til en nytårsmenu og passer godt til de fleste kødretter.

Radicchiosalat med figner, blåbær og mandler:

En stor eller 2 små radicchio

4 friske figner

1 rødt, saftigt dansk æble

100 g friske blåbær

ca. 50 g ristede mandler

lidt friske mynteblade.

Dressing:

6 spsk koldpresset jomfruolivenolie

2-3 spsk æblecidereddike

1-2 tsk ahornsirup

et drys Maldon salt.

Skyl og tør salaten og skær den i strimler, som lægges på et fad. Skær fignerne og æblet i tynde både og fordel dem over salaten. Drys blåbær og mandler over. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Pynt salaten med mynteblade inden serveringen.