Charlotte Fich levede med dårligt selvværd – så stillede hun sig selv et vigtigt spørgsmål

For få år siden besluttede skuespiller Charlotte Fich sig for at blive veninde med sig selv – og det har hun ikke fortrudt, fortæller hun til Hendes Verden.

Op til sin 60-års fødselsdag gik skuespiller Charlotte Fich og følte sig ensom og overset.

”Jeg havde fornemmelsen af, at jeg ikke rigtigt bød ind med det, der var mig. Samtidigt oplevede jeg, at andre sagde det modsatte om mig. At de godt kunne lide mig og respekterede mig,” siger hun i et stort interview til Hendes Verden, nummer 40. 

Det gik op for Charlotte Fich, at hun ikke rigtigt troede på det, når andre sagde, at de godt kunne lide hende og respekterede hende. Årsagen fandt hun i sig selv, og hun blev nødt til at stille sig selv et vigtigt spørgsmål, fortæller hun.

”Det er det, vi omtaler som selvværd – at have dårligt selvværd. At man bilder sig ind, at man ikke er god nok. Så jeg spurgte mig selv, om jeg egentligt gerne ville være veninde med mig selv? Og kom frem til, at det ville jeg da faktisk gerne, for jeg er da både fed og sjov, siger nogle gode ting og har en cool musiksmag.”

Veninde med sig selv

Med den erkendelse gik det også op for Charlotte Fich, at hun ikke behøvede at være bange for at sige sin mening højt og stå ved den.

”Hvis det så betød, at nogen var uenige, gjorde det jo ingenting, for der er da mange mennesker, jeg er helt uenig med, men fordi de tør at være sig selv, respekterer jeg dem.”

På baggrund af de erkendelser, begyndte hun at blande sig, tage mere initiativ og invitere mere – uden at gå på kompromis med sig selv.

”Jeg lavede mig ikke om, jeg begyndte bare at være mere mig. Så det var rigtigt dejligt at blive veninde med mig selv.”

Læs hele interviewet med Charlotte Fich i denne uges Hendes Verden, nummer 40. Du kan også finde artiklen i vores digitale magasinunivers, Flipp.

Om Charlotte Fich

63 år og uddannet fra Aarhus Teaters skuespillerskole.

Udover skuespillet synger hun og skriver musik. Har udgivet albummet Svæv.

Mor til to voksne sønner og gift med filminstruktøren Per Fly, som hun har kendt siden 1983.

Senest aktuel i TV-serien Huset på DR1.