Efter ’Rejseholdet’-succes måtte Charlotte Fich trække sig: ”Jeg blev nødt til at passe på mine børn”

Efter Charlotte Fichs medvirken i tv-serien ’Rejseholdet’, som blev en kæmpesucces, måtte hun trække stikket. Det fortæller hun til Hendes Verden.

Da DR-krimiserien ’Rejseholdet’ rullede over skærmen hver søndag fra 2000-2003, så mere end to millioner danskere med, når Allan Fischer, Thomas La Cour og ’IP’ med Ingrid Dahl i spidsen skulle løse danske mordsager. 

Rejseholdets leder Ingrid Dahl blev i tv-serien spillet af skuespiller Charlotte Fich, der fik sit helt store gennembrud med rollen. Den store opmærksomhed, der følger med den form for succes, er for mange skuespillere drømmen, men for Charlotte Fich betød det, at hun trak sig.

Det fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden, nummer 40.

”Alt blev anderledes. Verden tiltede fuldstændigt for mig,” siger hun og fortsætter:

”Jeg trak nok følehornene til mig, for jeg brød mig ikke om al den interesse for mig som person. Jeg følte mig forfulgt. Jeg var meget privat dengang, og derfor sagde jeg ingenting offentligt om noget som helst, der havde med min familie at gøre. Jeg gad ikke i pressen. At stå der “se mig, jeg er en god skuespiller ... “ jeg syntes, det var lidt pinligt, det havde jeg bare ikke lyst til.”

Valg og fravalg

Charlotte Fich ved med sig selv, at behovet for at trække sig fra den øgede opmærksomhed hænger sammen med et veludviklet behov for ikke at tage plads fra andre. 

”Jeg har larmet meget, været sjov, råbt og skejet ud, men det der med som individ at sige, nu vil jeg tage pladsen, fordi jeg er den bedste skuespiller; det har jeg overhovedet ikke været god til,” fortæller hun og understreger, at det ikke var den eneste grund til, at hun trak sig fra rampelyset.

Samtidig med at hun fik rollen som Ingrid Dahl i ’Rejseholdet’, fik hendes mand, Per Fly, nemlig penge til spillefilmen, Bænken, som var den første i en trilogi, der fik stor succes – og Charlotte Fich måtte tage sig af børnene.

”Det var nogle heftige år. Så efter Rejseholdet sagde jeg nej til flere roller i TV-serier, der kunne have sendt mig videre og ud af Ingrid Dahl. Det gjorde jeg, fordi jeg blev nødt til at passe på mine børn. Det skyldte jeg dem. Jeg havde været meget væk, og det var vigtigt for mig at værne om min familie, og så er man nødt til at træffe de nødvendige valg og fravalg.”

Læs hele interviewet med Charlotte Fich i denne uges Hendes Verden, nummer 40. Du kan også finde artiklen i vores digitale magasinunivers, Flipp.

Om Charlotte Fich

63 år og uddannet fra Aarhus Teaters skuespillerskole.

Udover skuespillet synger hun og skriver musik. Har udgivet albummet Svæv.

Mor til to voksne sønner og gift med filminstruktøren Per Fly, som hun har kendt siden 1983.

Senest aktuel i TV-serien Huset på DR1.