Sofie Linde

Sofie Linde: Mit sjoveste juleminde involverede en bamse, et juletræ og min familie

Der er så mange traditioner og følelser forbundet med julen, og den sætter mange tanker i gang. Vi har bedt Sofie Linde sætte ord på hendes oplevelser med højtiden, vi alle har et forhold til.

Sofie Linde, 27, tv-vært og snart aktuel som vært på "X Factor"

Julen begynder... allerede i oktober måned, når butikkerne finder den første julepynt frem. Jeg elsker jul, og jeg er en af de få personer, som ikke kan få nok af december. For min skyld må julen gerne køre helt fra midt oktober og frem til påske.

Det sted, jeg helst vil fejre jul, er... hos mine forældre. Altid! Det er det hyggeligste i verden, og hos dem falder traditionerne virkelig på plads. Jeg kommer fra en meget lille by, og det er kun ved juletid, at alle er hjemme i byen. Til jul får jeg derfor genset en masse gamle venner, og det er altid dejligt.

Jeg synes, at julemad er... ALT FOR LÆKKERT! Særligt flæskesteg, medisterpølse og lun leverpostej.

LÆS OGSÅ: Julelykkens 10 bud: Pernille Østrem guider dig gennem årets største, bedste og sværeste højtid

Det bedste ved julen er... faktisk rigtig mange ting. Jeg elsker, at det bliver tidligt mørkt. Jeg elsker, at det er okay at kaste sig hæmningsløst i kaloriegryden hele december måned. Jeg elsker, at man mødes med venner og kollegaer gennem hele december til julefrokoster og lignende. Og jeg elsker, at man hele året har reserveret den 24. december til bare at æde, sidde og snakke og give gaver til hinanden.

Min yndlingsjulesang er... "O du Dejlige Grønne Træ". Det var min morfars yndlingssalme, og nu er det min.

Mit sjoveste juleminde er... da juletræet væltede under "Glade Jul". Mine forældre køber altid meget store juletræer, og som oftest kan vi ikke nå hele vejen rundt om. Derfor er der tit bamser mellem os, så vi kan danne en ring om træet. Et år kom en bamse på afveje, og i forsøget på ikke at tabe bamsen fik vi skubbet til træet, så det væltede ned over min søster. Træet kom op og stå igen... Tre dage senere.

Den sjoveste julegave, jeg har fået er... bogen "Kvinde Kend din Krop". Jeg var 8 år gammel og fik den af min onkel.

Min bedste juletradition er... at jeg sammen med min familie genser alle de gamle film, som min far optog, dengang vi var små. Den 25. december pakker vi stuen med madrasser og sætter filmene på, og det er virkelig sjovt – og rørende, da mange optagelser også er med afdøde bedsteforældre. En fantastisk tradition!

LÆS OGSÅ: Glæd en du holder af

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

LÆS OGSÅ: Giv et abonnement i julegave