Sofie Østergaard aktier

Tv-vært Sofie Østergaard har fundet en måde, hvor hun tjener penge, mens hun sover

Tv-værtens børns opsparing gik fra 13 kroner i rente årligt til omkring 3.000 kroner - efter hun havde været i banken og ændret én ting. Sofie Østergaard deler her de ting, hun gør for at opnå mere frihed og tid i sit liv.

Hvilken type aktieinvestor er du?

"Min risikoprofil er nok lidt højere end de fleste andres. Jeg synes, at det er spændende. Men jeg er også superbevidst om, at jeg ikke løber en alt for stor risiko. Min kæreste og jeg har en regel om, at man må gøre, hvad man vil, så længe vi aldrig skal gå fra hus og hjem. Og det har vi selvfølgelig sikret."

Hvornår købte du din første aktie?

"Det er mange år siden efterhånden, og det gik virkelig dårligt, haha. Det gik faktisk så dårligt, at jeg tænkte: ”Det her er slet ikke mig. Hvorfor har jeg overhovedet begivet mig ud i det”. Jeg satte alle pengene, som jeg ville investere, på to forskellige aktier – præcis det, som man ikke skal. Det gik nemlig dårligt med lige præcis de to aktier, og så trak jeg pengene ud.

Alligevel var jeg drevet af det her med, at hvis jeg kunne få det til at fungere, kunne jeg tjene penge, mens jeg sov eller legede med mine børn. Så efter et par år satte jeg mig mere ind i det – og så gik det meget bedre."

Har det betydet noget for din tilgang til økonomi, at du mistede din mor, da du var 15 år?

"Man kan ikke opleve sådan noget uden, at det selvfølgelig præger ens liv rigtig meget – så selvfølgelig præger det også det økonomiske. Det har især givet mig to spor, som jeg har fulgt. Det ene er at sikre dem, som jeg holder af, og som på en eller anden måde er afhængig af den økonomi, som jeg bidrager med.

En anden ting, som det også har givet mig, er, at jeg i en rigtig lang periode af mit liv havde virkelig svært ved at være afhængig af nogen overhovedet. I starten var det nok lidt af nød, at jeg ikke ville være afhængig af andre, men jeg har på en eller anden måde holdt fast i det, selvom jeg har fået bearbejdet tingene. Det er en sindssyg befrielse ikke at være afhængig af andre, og det har drevet min økonomiske rejse enormt meget.

Grunden til, at jeg går så meget op i min økonomi og at optimere den så meget, som jeg overhovedet kan, er, fordi det i sidste ende sætter mig fri og gør, at jeg kan bruge min tid på det, som jeg gerne vil, for eksempel at være sammen med mine børn. Jeg kan bruge tiden på det, som jeg engang har lært kan blive taget fra os enormt hurtigt."

Investerer du også på dine børns vegne?

"Ja, fordi vi er så heldige, at min far har lavet en børneopsparing til dem hver især. Han giver ikke gaver, men sætter penge ind på deres børneopsparing. Min far tænkte, at der ville komme lige så mange renter på, som dengang jeg var barn. Men det gør der jo ikke. Så jeg gik i banken og satte deres opsparing i den største risikogruppe.

Derfor gik de fra 13 kr. i rente til omkring 3.000 kr. Min kæreste og jeg gør også det, at fra børnene er nul år, aktiverer vi deres frikort og investerer på deres vegne. Der er en del regler i forhold til skat, fordi man ikke må gøre det for egen vinding skyld, kun for børnenes. Men husk på, at du altid kan ringe til banken og til Skat og bede dem om hjælp. Det er supergratis, og så behøver man ikke hyre en revisor."

Om Sofie Østergaard

  • Vært på en række programmer på DR, bl.a. 'Versus' og 'Guld i Købstæderne'.
  • Er desuden vært på økonomiprogrammet 'Overskud' på Radio4 og forfatter til bogen 'Sparegris Anarkisten'.
  • Hun er gift med Sebastian Richelsen, og sammen har de tre børn.

KVINDE, kend dine aktier!

Kom med til en aften, hvor det handler om penge – dine penge! 

Måske har du længe gået og tænkt på at komme i gang med at investere, men hvordan er det lige, at man tager det første skridt? Hvilke aktier er værd at investere i, og hvordan opretter man en aktiekonto? 

På denne aften bliver du inspireret til at komme i gang med at investere, og du får de bedste tips og trick fra seje kvinder, der har helt styr på finanserne.

På scenen kan du bl.a. opleve TV-vært og aktie-nørd Sofie Østergaard, der deler sine bedste økonomiske tips og tricks - og du kan møde stifterne af Moneypenny, Ann Christina Lykke Motzfeldt og Linnéa Schmidt.

ALT for damerne sørger for, at du får en let forskriskning og en goodiebag med skønne sager på aftenen (værdi min. 300 kr.). Og så vil der mulighed for at vinde lækre præmier.

Eventet finder sted rundt omkring i landet:

Aabenraa, Sydbanksalen, tirsdag d. 8. november 2022

Aarhus, Musikhuset, onsdag d. 9. november 2022

Aalborg, Kunsten Museum of modern art, torsdag d. 10. november 2022

Odense, Sydbank Arena, onsdag d. 16. november 2022

København, ALT for damerne redaktionen, torsdag d. 17. november 2022

Køb billet heralt for damerne saloner aktier 2022.jpg