Svenske speltsnurrer med blåbær
Jeg er ret stor fan af snurrer, både med kanel og kardemomme, så derfor har jeg lavet min egen kombination, som oven i købet er bagt udelukkende på speltmel og gemmer på små, søde blåbær. De er super lækre, så selvom de er en smule tidskrævende, så vil jeg anbefale at springe ud i at lave dem… De stikker altså næsten en god kanelsnegl!
Kardemommesnurrer med blåbær, 18 stk.:
Dej:
100 g blødt smør
60 g kokossukker – alm. sukker kan bruges
et nip salt
1 tsk stødt kardemomme
3 dl rismælk – alm. mælk kan bruges
30 g gær
ca. 500 – 560 g sigtet speltmel
Remonce:
115 g blødt smør
40 g kokossukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk ren vaniljepulver
ca. 4 spsk frosne blåbær
Andet:
1 æg til stygelse
mandelflager til topping
Rør blødt smør, kokossukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde – hæld mælken over gæren i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Hæld mælk og gær over i skålen med smørblandingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den et lunt sted og hæver i ca. 45 minutter.
Mens dejen hæver, røres ingredienserne (undtagen blåbær) til remoncen godt sammen.
Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45*55 cm. På den ene halvdel af firkanten, fordeles remoncen og frosne blåbær, og dejen foldes sammen på midten. Skær lange strimler, á 2 – 3 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med mandelflager.
Bages ved 225 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.