Thomas Skov deltog mandag i DR3-programmet 'Smerte Eksperimentet - LIVE fødslen'.

Thomas Skov om at føde: Kan godt forstå, jeg er enebarn

I går gennemgik Thomas Skov en fødsel sammen med sin medvært Emil Thorup. Beggehavde dumdristigt sagt ja til DR3's eksperiment med en live-transmitteret fødsel. Ved hjælp af simulatorer, der matcher kvindens veer, testede DR3, om mænd ville kunne føde, eller om de ville bukke under for smerten, lød programmets teaser... Vi fangede Thomas Skov til en lyn Q&A ovenpå fødslen...

3 hurtige om 'Smerte Eksperimentet - LIVE fødslen' med Thomas Skov

Hvad var det mest overraskende ved at gennemgå en fødsel?

- Det mest overraskende var, hvor forfærdeligt det var. I starten var det frygteligt at gå at vente på, at der skulle komme veer – til sidst var det forfærdeligt, at der kom veer hele tiden. Den smerte er fuldstændig frygtelig, og det havde jeg nok egentlig også regnet med, men jeg havde slet ikke forberedt mig på, at det var SÅ hårdt. Så jeg er i virkeligheden også ret overrasket over, at jeg klarede den.

LÆS OGSÅ: Emils veninde om fødslen: Det var pinligt!

Hvilke reaktioner har du fået fra venner og familie efter programmet?

- Jeg har fået simpelthen så mange positive tilbagemeldinger. Jeg ved ikke, om min mor er decideret stolt, men hun har i hvert fald rost mig for at overleve;-)

Det var meget overvældende at følge med på de sociale medier. De første par timer kunne jeg godt koncentrere mig om at være lidt på Twitter, Instagram og Facebook – det var der ikke så meget overskud til sidst i "fødslen".

Ville du ønske, at det var mænd, der fødte børn og ikke kvinder?

- Jeg har udelukkende respekt for fødende kvinder fra nu af. Der er ingen tvivl om at kvinder er det STÆRKE køn. Mænd ville aldrig kunne klare det. Men jeg må sige, at jeg ikke forstår hvorfor nogle kvinder gør det igen og igen – jeg forstår fuldt ud at jeg er enebarn.

Se programmet på dr.dk: Smerte Eksperimentet - LIVE 

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Jeg er sgu nok under tøflen..

Thomas Skov Gaardsvig

Thomas Skov Gaardsvig

Journalist og vært på bl.a. DR3.

Opvokset i Sønder Felding ved Herning. Enebarn.

Bor på Frederiksberg med sin kæreste.