Ugens intro: Så er der kage

Ugens intro: Så er der kage

Chefredaktøren har et svagt punkt for kager i alle afskygninger, men det med at bage dem selv, det er en anden sag.

Jeg er ansvarlig for kagen. Det vil sige, jeg er ansvarlig for, at jeg hver dag kommer i nærheden af en kage, der kan spises. På arbejdet, derhjemme, på min yndlingscafé, til møder, hos mine veninder.

Det, at jeg er ansvarlig for kagen, vil til gengæld ikke sige, at jeg bager. Længere. Engang i et andet årti var jeg ellers bagermester. Med specialiteter og det hele. Papirstynde pandekager, saftige kanelsnegle med marcipanfyld og ekstra tyk glasur. Crumble-kage med egne æbler fra haven. Mens jeg nedfælder disse tørre facts spekulerer jeg på, om det bare var i et andet årti, eller om jeg i virkeligheden var en helt anden person?

LÆS OGSÅ: Bag cookies, muffins og kager

Mit ældre jeg er i stedet forvandlet til en af byens – og måske en af hele kongerigets – bedste bagerbutikkunder. Et eksempel: 1 hindbærsnitte fra Lagkagehuset: 19 kr. 7 af dem på en uge = 133 kr. Eller 6.935 kr. på et år. Hjælp.

Ud over pengene går jeg glip af duften af hjemmebagt kage. Ret ærgerligt. Og hvis du oveni lægger glæden – som jeg ret tydeligt kan erindre – der følger med bagningen – ved at fremstille en kage, som, andre synes, smager godt, ja, så er der jo ikke ret mange grunde til ikke at bage selv. Jeg starter i aften med citronkage med birkes og syrlig glasur fra bagemagasinet, der følger med ALT for damerne i denne uge.

LÆS OGSÅ: Det får du i denne uges ALT for damerne nr. 7/2013