Ulla Terkelsens Cannes

Couscous og formiddagsdrinks: Ulla Terkelsens hemmelige tips til Cannes

Journalist Ulla Terkelsen bor i Cannes og har gennem sine mange år som udenrigskorrespondent set, smagt og oplevet mere end de fleste. I Cannes nyder hun at spise nordafrikansk couscous og drikke drinks i solen.

Ulla Terkelsen er i sandhed en globetrotter og har gennem sine mange år som korrespondent for både DR og TV 2 haft hele verden som sit hjem. Det sidste år har hun boet i Cannes, hvorfra hun pendler til Paris, Nice eller det sted, hun skal rapportere fra.

– Cannes er en meget lille og provinsiel by. Jeg slapper godt af i byen, når jeg har fri fra job, fordi den er så overkommelig. Man kan tage masser af tog til Nice og Marseille, hvis man vil til en større by med flere kulturelle muligheder. Jeg slapper mest af i Cannes og nyder det gode vejr, palmerne og venner

og familiens besøg.

Ulla Terkelsen i Cannes. Foto: Viktor Nielsen. 

Mine bedste spisesteder

Alt godt fra havet: Astoux et Brun

Restauranten ”Astoux et Brun” er populær for fisk og skaldyr. Klassisk, enkel mad og fremragende råvarer. Man kan ikke bestille bord, man går derhen og står lidt i kø, hvis der ikke er plads med det samme. Der er dygtige tjenere og utrolig hurtig betjening. Hvis man bor i en ferielejlighed i Cannes, kan man købe fisk og skaldyr med hjem fra forretningen på hjørnet overfor restauranten og nyde det hjemme på altanen.

Astouxbrun.com

Trendsetternes bistro: Bobo Bistro

Et andet dejligt sted er ”Bobo Bistro”. Det er in-stedet for unge og smarte. Men de er flinke nok overfor ældre stamkunder også – som mig. Her kan man godt bestille bord. Der er meget travlt og støjende torsdag-fredag-lørdag i sommerens turistsæson, men prøv alligevel at komme til, for det er umagen værd. Opfindsom, moderne mad og sjove mennesker. Man kan sidde både ude og inde, men det er sjovest indenfor. 21 Rue du Commandant André

Vidunderlige vine: Le Pot de Vin

Det er egentlig en stor vinforretning, men de laver også dejlig mad. Hvis man er træt af den sydfranske vin, især af den lyserøde, kolde vin fra Provence, der er egnens egen vin, så er dette stedet at blive mindet om finere vine fra Bourgogne. Ejerne af stedet er en kendt vinfamilie fra Bourgogne, der har flere restauranter i Cannes området. For ikke kun at forfalde til rent vindrikkeri, så er der også mad til. Det er traditionel fransk mad, der består af få retter på højt niveau. Bestil bord og kom ikke for sent, da de lukker butikken ved 22-tiden.

20 Rue du Commandant Vidal

Mine bedste gå-ud-steder

Drinks under åben himmel: Hotel Carlton

Et specielt sted at gå ud er baren på Hotel Carlton på Croisetten på strandvejen. Det er et af de gamle, klassiske hoteller på Cote d’Azur i klunketidens stil – ”Belle Epoque” på fransk. Der er udendørs bar med flot udsigt. Det kan være svært at komme til i feriesæsonen sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Prøv at bestille plads, og ellers kan man få drinks i baren indenfor. De er dyre, men det er skægt at prøve. De fleste gæster i højsæsonen er meget rige arabere fra Saudi Arabien og Golfstaterne. De drikker kaffe, cola og spiser isdesserter. Så tjenerne bliver glade, når der dukker drinksgæster op og bestiller alkohol, f.eks. en Negroni (campari, gin, vermouth, appelsinskive, ikke for meget is). Fremragende! Ellers ved jeg ikke, hvor man går hen og ”klubber”, jeg er 73 år.

Carlton-cannes.com

Hotel Carlton i Cannes. Foto: Getty Images. 

Mine hemmelige steder

Det nordafrikanske kvarter

Mit hemmelige kvarter er det nordafrikanske ovre på den anden side af jernbanen, altså den nordlige side. Gå ned i tunnellen under jernbanen ved siden af indgangen til banegården og prøv restauranten ”Mahgreb” til frokost. Sid indenfor, bestil hellere bord og vær sikker på, at restauranten er åben og ikke ferielukket. Mahgreb er betegnelsen for de nordafrikanske lande Marokko, Algeriet og Tunis. I de lande er hovedretten couscous. Bestil en ”couscous royale” med dejlige nordafrikanske rosévine til. I gaderne omkring restauranten er der nordafrikanske supermarkeder, slagtere og et stort ”boucherie” med tilhørende minimarked på hjørnet lige ved. Der køber man dejligt lammekød, hvis man bor i ferielejlighed i Cannes og selv laver mad. Der er også grillede kyllinger udenfor forretningerne, som man kan købe med hjem. Både lammekødet og kyllingerne koster langt mindre end i de tilsvarende franske på den anden side af jernbanen.

Ulla Terkelsen

  • 73 år.
  • Journalist og forfatter.
  • Udenrigskorrespondent for TV2.

Livligt madmarked: Forville

Mit absolutte yndlingssted i Cannes er Forville madmarkedet på kanten af det gamle kvarter Le Suquet med trappegaderne. Markedet har åbent hver dag undtagen mandag, og kun om formiddagen indtil kl 12. Der er mest livligt lørdag og søndag fra kl. 10, hvor der er masser af mennesker og handlende. Der er gode caféer langs selve markedet, hvor man drikker kaffe eller får en formiddagsdrink, eksempelvis den lokale Ricard spædet op med vand eller en ”orange presse”, en friskpresset appelsin. 5-11 Rue du Marché Forville