Bagt ørredfilet i grønsagsboullion
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og 2 børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
Små nye kartofler
Nye gulerødder
Grønne bønner
Forårsløg
– i alt 300-350 g grønsager
2 lauerbærblade
2 spsk smør
Citronsaft
1 spsk olie
250-300 g ørredfilet uden ben
Salt og peber
Sådan gør du:
De nye kartofler renses og halveres. Gulerødderne skrælles, og bønnerne nippes. Forårsløgene renses, og alle grønsagerne skæres i mindre stykker og lægges hver for sig. Bring 0,5 l vand i kog med lauerbærbladene.
Kog grønsagerne i det samme vand. Kartoflerne i ca 12 min, gulerødder i ca 8 min, bønner i ca 5 min, løg i ca 2 min. Kog vandet videre efter grønsagerne er taget op, til der er ca 3-4 dl tilbage. Pisk derefter det kolde smør i og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.
Ørredfileten skæres i mindre stykker. Ved servering deles det ene stykke i 2 til børnene. Stykkerne lægges i et smurt fad og krydres med lidt salt og peber. Bages ved 175 grader i 8-10 min. Grønsagerne lægges i dybe tallerkener, fisken lægges ovenpå og den dampende bouillon hældes over.