Bagt ørredfilet i grønsagsboullion

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 2 voksne og 2 børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

Små nye kartofler

Nye gulerødder

Grønne bønner

Forårsløg

– i alt 300-350 g grønsager

2 lauerbærblade

2 spsk smør

Citronsaft

1 spsk olie

250-300 g ørredfilet uden ben

Salt og peber

Sådan gør du:

De nye kartofler renses og halveres. Gulerødderne skrælles, og bønnerne nippes. Forårsløgene renses, og alle grønsagerne skæres i mindre stykker og lægges hver for sig. Bring 0,5 l vand i kog med lauerbærbladene.

Kog grønsagerne i det samme vand. Kartoflerne i ca 12 min, gulerødder i ca 8 min, bønner i ca 5 min, løg i ca 2 min. Kog vandet videre efter grønsagerne er taget op, til der er ca 3-4 dl tilbage. Pisk derefter det kolde smør i og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.

Ørredfileten skæres i mindre stykker. Ved servering deles det ene stykke i 2 til børnene. Stykkerne lægges i et smurt fad og krydres med lidt salt og peber. Bages ved 175 grader i 8-10 min. Grønsagerne lægges i dybe tallerkener, fisken lægges ovenpå og den dampende bouillon hældes over.