barn bryder sig ikke om rugbrød

Madpakke-problemer: "Mit barn bryder sig ikke om rugbrød. Hvad gør jeg?"

Nej tak til rugbrød kan være drønsvært. For hvordan får du så proppet fibre i junior? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.

“Mit barn bryder sig ikke om rugbrød. Hvilke alternativer findes der til den klassiske rugbrødsmadpakke? Og er det OK at droppe rugbrødet?”

–Marie

Ekspertens svar

Det er totalt OK at droppe rugbrødet, og der findes så mange alternative løsninger. Vores børn kan få fibre på rigtig mange andre måder end via rugbrødet. Det er en meget nordisk ting at have rugbrød med på madpakke, men det er slet ikke et must.

I rigtig mange andre lande spiser de slet ikke rugbrød, og mange børn synes faktisk, at det er lidt træls med en rugbrødsmad. Har du et barn, der ikke bryder sig om det, så skift rugbrødet ud med noget brød, som dit barn kan lide, eller giv det madmuffins, madpandekager, toast eller en sandwich med i stedet for.

Hvis dit barn har en alder, hvor du kan spørge det, hvad det gerne vil have med, så gør det, i stedet for du skal gætte dig frem.

Det rette miks

Prøv at gå efter noget protein, kulhydrat og fedt til madpakken såsom:

  • Frugt og grønt • Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød, pasta, kartofler, madpandekager, madmuffins, pizzasnegl, pitabrød etc.
  • Pålæg – gerne lidt fiskepålæg et par gange om uge, hvis dit barn gider det. 
  • Sunde lækkerier – hjemmelavet myslibar, madpandekager, nødder, dadel, figenstang, bananchips el. lign.)
  • Og mest af alt: En madpakke som dit barn har lyst til at spise.

Kilde: babybite.dk

Om eksperten

Charlotte Seeger

Specialist i børns spisevaner, foredragsholder og stifter af Charlotteseeger.dk og babybite.dk. Forfatter til bogen Magiske måltider.