madpakke

Madpakke-problemer: Hvilke ting kan jeg forberede dagen forinden?

Hvilke madpakke-sager kan du forberede dagen før? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.

“Hvilke ting kan jeg forberede dagen forinden (og eventuelt komme i fryseren)?”

– Helen

Ekspertens svar

Du kan sagtens preppe grøntsager og de frugter, der kan tåle det. Skyl for eksempel peberfrugt, tomater og gulerødder, og gør dem klar til madpakkebrug, så snart du har købt dem, og opbevar dem i små bøtter i køleskabet.

På den måde har du altid grøntsager klar til at putte i madpakken eller til en hurtig snack. Det skal du selvfølgelig kun gøre med grønsager og frugter, der ikke bliver kedelige af det. Så ingen æbler eller lignende.

Derudover er det muligt at købe snackgrønt, som minigulerødder eller skoleagurker, der allerede er klar til at komme i madpakken (når de er skyllet). Du kan også spare en masse tid ved at købe frugt, der allerede er skåret og klar, som kokos eller ananas, men det koster selvfølgelig også lidt ekstra.

Du kan også lægge nødder, figenstænger og andre snacks i små bøtter i madpakken aftenen forinden, så du eksempelvis kun skal smøre brødet om morgenen. Og så er fryseren en rigtig god ven. Den kan du fylde med pølsehorn, madmuffins med alverdens fyld, havregrødsmuffins, pestosnegle, bananpandekager, madvafler og en masse andet.

Det er jo de færreste, der står og laver madmuffins klokken seks om morgenen, så du kan gøre det lettere for dig selv ved at bruge et par timer om søndagen på at smække nogle ting sammen, som du så kan have liggende i fryseren til ugen.

Det rette miks

Prøv at gå efter noget protein, kulhydrat og fedt til madpakken såsom:

  • Frugt og grønt
  • Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød, pasta, kartofler, madpandekager, madmuffins, pizzasnegl, pitabrød etc.
  • Pålæg – gerne lidt fiskepålæg et par gange om uge, hvis dit barn gider det.
  • Sunde lækkerier – hjemmelavet myslibar, madpandekager, nødder, dadel, figenstang, bananchips el. lign.)
  • Og mest af alt: En madpakke som dit barn har lyst til at spise.

Kilde: Babybite.dk

Om eksperten

Specialist i børns spisevaner, foredragsholder og stifter af Charlotteseeger.dk og babybite.dk. Forfatter til bogen Magiske måltider.