sund madpakke

"Hvilke sunde snacks kan jeg give mit barn med på madpakke?"

Er du kørt surt i snacks til madpakken, der ikke er fyldt med sukker? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.

“Hvilke sunde snacks kan jeg give mit barn med på madpakke?”

– Christina

Ekspertens svar

Det kommer an på, hvad du karakteriserer som sundt. Hvis du gerne vil give dit barn grøntsager eller frugter med på madpakke, vil jeg anbefale, at du giver dem små bøtter med skåret frugt og grønt med, for nogle børn kan bedre overskue at spise æblebåde end at skulle gå i krig med et helt æble.

Der er en masse ting, der kan komme i bøtter, som ærter og majs sammen med en ske. Det gør det hyggeligt for barnet at spise.

Derudover er de klassiske snacks, som nødder, figenstang, dadelkugler og myslibar, udmærkede. Det er bare vigtigt at tænke variation, når det gælder al mad, for det er for eksempel heller ikke sundt kun at få broccoli med hver dag.

Det rette miks

Prøv at gå efter noget protein, kulhydrat og fedt til madpakken såsom:

  • Frugt og grønt • Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød, pasta, kartofler, madpandekager, madmuffins, pizzasnegl, pitabrød etc.
  • Pålæg – gerne lidt fiskepålæg et par gange om uge, hvis dit barn gider det. 
  • Sunde lækkerier – hjemmelavet myslibar, madpandekager, nødder, dadel, figenstang, bananchips el. lign.)
  • Og mest af alt: En madpakke som dit barn har lyst til at spise.

Kilde: babybite.dk

Om eksperten

Specialist i børns spisevaner, foredragsholder og stifter af Charlotteseeger.dk og babybite.dk. Forfatter til bogen Magiske måltider.