Dampet rødspættefilet med svampe og jordskokkecreme
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og 2 børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
2 spsk olie
0,5 kg jordskokker
3 dl vand
Salt og peber
2 spsk olie
150 g svampe, fx champignoner og østershatte
Hakket persille
Salt og peber
250-300 g rødspættefilet uden ben
1 dl vand
Lidt citronsaft
Persillestilke
Sådan gør du:
Jordskokkerne renses, skrælles og skæres i mindre stykker. De sauteres i olien uden at få farve og vandet hældes på. De koges møre under låg i ca 15 min. De blendes herefter med kogevandet eller presses gennem en sigte og moses med kogevandet. Smages til med salt og peber.
Svampene renses og skæres i mindre stykker. Steges i olie på en meget varm pande i ca 2-3 min. Drysses med hakket persille og krydres med salt og peber inden de serveres.
Rødspættefileterne dampes under låg med vand, lidt citronsaft og lidt persillestilke i 3-4 min. Krydres med salt og peber og anrettes på den varme jorskokkecreme og de ristede svampe.
Server fx kogte ris eller kartofler til.