Ulla Essendrop smiler

Efter Ulla Essendrop er blevet mor, fylder denne ting mere: ”De gør, hvad de ser, vi gør”

Allerede i barndommen fik Ulla Essendrop et godt forhold til mad, og der var altid et sundt, varieret udvalg på middagsbordet. I dag håber hun på at kunne give det videre til sin søn, så han også får et naturligt forhold til kost og bevægelse.

Ulla Essendrop har altid haft et naturligt og balanceret forhold til mad. Hendes forældre havde fokus på kosten, men det var aldrig noget, der blev italesat.

Det fortæller hun til FIT LIVING, der er på gaden sammen med ALT for damerne i uge 31.

I stedet dyrkede hendes forældre deres egne kartofler, gulerødder og asparges, og lang tid før det blev moderne, tilberedte de rødbedebøffer og hirsefrikadeller på panden.

Dengang kiggede Ulla langt efter naboens mere traditionelle retter, men i dag er hun glad for, at hendes mor og far holdt fast i deres principper.

”Det, du får ind derhjemme, er jo ikke ting, du tænker over på det tidspunkt, men i dag er jeg glad for det. Jeg har aldrig været striks med min kost, og jeg vil gerne spise det, jeg godt kan lide,” uddyber Ulla.

Efter hun er blevet mor, er hun dog begyndt at tænke mere over, hvad hun fylder sin krop med. For hun vil gerne være et godt forbillede for sin søn, fortæller hun.

”Du kan jo sige nok så mange gange til børn, at de skal spise sådan og sådan, men det er jo det, de ser, at vi gør, som de også gør. Så jeg er opmærksom på, at vi får spist nogle grøntsager i hverdagen,” siger Ulla, der dog er meget bevidst om, at mad ikke skal sættes i samme sætning som synd og forbud.

”Jeg vil ikke være et forbudsmenneske, for den der negative forbudstænkning kan man jo nærmest kun fejle i. Det handler om at finde en balance,” forklarer hun.

Gode vaner går i arv

Hendes søn har også en stor betydning for, at hun gerne vil holde sig i form. Hun ligger ofte på stuegulvet og laver øvelser, så hendes søn kan opleve, at det er en helt naturlig del af hverdagen at røre sig.

”Så kommer han hen og siger, ”ej, kan jeg ikke træne sammen med dig”, og så hjælper han og tæller ned og hepper. Han får rørt sig rigeligt lige nu, fordi han breakdancer og spiller fodbold, så jeg er ikke bekymret på hans vegne. Det er først senere, når han bliver lidt større og får andre interesser, men så kan man håbe, at han har fået nogle gode vaner med sig. Jeg kan i hvert fald se tilbage og sige, at jeg gjorde noget, så jeg ikke først skal til at sætte ind, når han er 14 år og hellere vil game, eller hvad det nu kan være,” siger Ulla.

Hun er også blevet mere opmærksom på, hvordan hun taler om sig selv, efter hun er blevet mor. Hendes krop har ændret sig, efter hun har været igennem to maveoperationer, og hun fortæller selv, at hendes mave aldrig kommer til at ligne sig selv igen. Og det er helt okay.

”Min mave er mærkeligt bulet nu, og jeg har nogle kæmpe store ar, men jeg har intet problem med at se på det i spejlet. Det er ikke noget, der generer mit øje. Tværtimod, vil jeg faktisk sige.”

Det er også noget, hun taler med sin søn om.

”Jeg vil gerne give ham et naturligt forhold til sin krop og en bevidsthed om, at der ikke findes forkerte kroppe. Vi vil jo aldrig tale dårligt om, hvordan vores børn ser ud, så hvorfor er det okay at tale sådan til os selv?” afslutter hun.

Du kan læse hele interviewet med Ulla Essendrop i FIT LIVING, der er på gaden sammen med ALT for damerne i uge 31. Her fortæller hun også om operationer, at træne for helbredets skyld og at knække koden til løb.

Om Ulla Essendrop

  • Vært på DRs ”TV Avisen” og ”TVA Live”
  • Hun er 47 år
  • Født i Calcutta i Indien, adopteret som 2,5-årig og opvokset i Aalborg
  • Mor til Theodor på syv år