Disney Sjov Peter Plys

Efter 31 år: DR lukker for 'Disney Sjov'

Fredag aften er for mange børnefamilier lig med Mickey Mouse, Pluto og Anders And, når Disney Sjov som vanligt løber over skærmen. Sådan har det været i de seneste 30 år, men nu er det slut.

Når weekenden banker på, og fredagsslikket bliver hældt i skålen, er det for mange også tid til at tænde for DR's faste familieunderholdning 'Disney Sjov', der igennem de seneste tre årtier har sendt alt det bedste fra Disney hver eneste fredag.

Men efter 31 år har DR valgt at pensionere programmet og i stedet indføre et nyt format: 'FredagsTamTam'

”’FredagsTamTam' viderefører traditionen med at samle børnefamilierne. Men nu har DR mulighed for både at vælge mellem den bedste animation fra hele verden og samtidig styrke vores danske og nordiske afsæt. Det er et markant kursskifte, og jeg forventer, at det vil tage tid at opbygge denne portefølje. Men vi glæder os til at afsløre alt det nye animationsindhold, som den danske animationsbranche har i støbeskeen”, siger chef i B&U Morten Skov i en pressemeddelelse.

Når kalenderen siger 2023 vil fredagsunderholdningen i DR-regi derfor i stedet hedde 'FredagsTamTam'.

Ifølge DR vil de nye programmer blandt andet byde på ny og anderledes animation, men det vil stadig fastholde nostalgien og familiehyggen, skriver DR.

"DR ønsker at bygge videre på en værdifuld tradition om at samle børnefamilierne omkring dansk produceret animationsserier. En tradition, der med vores nye animationstilbud vil indeholde historier og tematikker, som afspejler børns hverdag og virkelighed i Danmark - og så kan seerne ovenikøbet selv bestemme, hvornår hyggestunden starter, da 'FredagsTamTam’ i modsætning til 'Disney Sjov' også kan streames på DRTV”, fortæller Morten Skov.

Det traditionsrige 'Disneys Juleshow' kommer vanen tro til at løbe over skærmen d. 24. december på DR1.