Torsdag: Madkurv til Sankt Hans aften

Fiskefrikadeller

250 g hakket fiskekød

1 tsk. havsalt

2 spsk. græsk yoghurt 10 %

4 spsk. maizena

Friskkværnet peber

1 finthakket løg

3 æggehvider

1 bundt hakket dild

Sådan gør du:

Rør det hakkede fiskekød med salt.

Tilsæt yoghurt, maizena, peber, løg og dild.

Pisk æggehviderne stive og vend dem med let hånd ned i farsen.

Form farsen til frikadeller og steg dem ca. 5 min på hver side, eller til de er gennemstegte.

Energifordeling:

Protein 43 %

Fedt 8 %

Kulhydrat 49 %

Kartofler med grovhakket pesto

600 g nye små kartofler

Pesto:

75 g pinjekerner

8 spsk. hakket frisk basilikum

6 fed finthakket hvidløg

100 g høvlet parmesan

Ca. ½ dl olivenolie

Havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kartoflerne koges

Pinjekernerne tørristes på en hed pande og hakkes groft.

Bland pinjekerner, basilikum, hvidløg, parmesan og tilsæt olivenolie lidt ad gangen, den må ikke svømme i olie.

Smag til med salt og peber.

Tag pestoen med og server ved siden af kartoflerne.

Energifordeling:

Protein 14,6 %

Fedt 56,1 %

Kulhydrat 29,3 %

Pastasalat med kylling

250 g pastaskruer

250 g koldt kogt kyllingebryst

2 fintskårne stilke bladselleri

150 g kogte haricots verts

100 g baby-spinatblade

1 lille hakket rødløg

8 groftstrimlet soltørrede tomater

Dressing:

1 finthakket løg

½ dl olie

¼ dl eddike

1 knivspids havsalt

Sådan gør du:

Kog pastaen og afdryp den.

Bland den i en skål med resten af ingredienserne.

Pisk dressingen sammen. Smag til.

Tag dressingen med ved siden af, og hæld over salaten inden servering.

Energifordeling:

Protein 19,7 %

Fedt 33,2 % (pga. af dressingen)

Kulhydrat 47,4 %

Tilbehør:

1 grovft filonebrød

1 vandmelon skåret i smalle måner

Jordbærsalat

500 g friske jordbær

Appelsinlage:

4 spsk. flydende honning

1 dl vand

2 spsk. friskhakket mynte

1 dl friskpresset appelsinsauce

Sådan gør du:

Rens jordbærene

Pisk honning og vand sammen i en gryde.

Kog op og kog i et par min. uden låg.

Tilsæt mynte og afkøl lagen helt.

Pisk appelsinsaft i, smag til om der skal mere appelsinsaft i.

Hæld lagen i en skål.

Skær jordbærene i skiver og rør vend dem i lagen.

Server i en lille skål eller kopper.

Servér evt. med en klat flødeskum på.

Energifordeling:

Protein 3,2 %

Fedt 5,0 %

Kulhydrat 91,7 %