Torsdag: Madkurv til Sankt Hans aften
Fiskefrikadeller
250 g hakket fiskekød
1 tsk. havsalt
2 spsk. græsk yoghurt 10 %
4 spsk. maizena
Friskkværnet peber
1 finthakket løg
3 æggehvider
1 bundt hakket dild
Sådan gør du:
Rør det hakkede fiskekød med salt.
Tilsæt yoghurt, maizena, peber, løg og dild.
Pisk æggehviderne stive og vend dem med let hånd ned i farsen.
Form farsen til frikadeller og steg dem ca. 5 min på hver side, eller til de er gennemstegte.
Energifordeling:
Protein 43 %
Fedt 8 %
Kulhydrat 49 %
Kartofler med grovhakket pesto
600 g nye små kartofler
Pesto:
75 g pinjekerner
8 spsk. hakket frisk basilikum
6 fed finthakket hvidløg
100 g høvlet parmesan
Ca. ½ dl olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kartoflerne koges
Pinjekernerne tørristes på en hed pande og hakkes groft.
Bland pinjekerner, basilikum, hvidløg, parmesan og tilsæt olivenolie lidt ad gangen, den må ikke svømme i olie.
Smag til med salt og peber.
Tag pestoen med og server ved siden af kartoflerne.
Energifordeling:
Protein 14,6 %
Fedt 56,1 %
Kulhydrat 29,3 %
Pastasalat med kylling
250 g pastaskruer
250 g koldt kogt kyllingebryst
2 fintskårne stilke bladselleri
150 g kogte haricots verts
100 g baby-spinatblade
1 lille hakket rødløg
8 groftstrimlet soltørrede tomater
Dressing:
1 finthakket løg
½ dl olie
¼ dl eddike
1 knivspids havsalt
Sådan gør du:
Kog pastaen og afdryp den.
Bland den i en skål med resten af ingredienserne.
Pisk dressingen sammen. Smag til.
Tag dressingen med ved siden af, og hæld over salaten inden servering.
Energifordeling:
Protein 19,7 %
Fedt 33,2 % (pga. af dressingen)
Kulhydrat 47,4 %
Tilbehør:
1 grovft filonebrød
1 vandmelon skåret i smalle måner
Jordbærsalat
500 g friske jordbær
Appelsinlage:
4 spsk. flydende honning
1 dl vand
2 spsk. friskhakket mynte
1 dl friskpresset appelsinsauce
Sådan gør du:
Rens jordbærene
Pisk honning og vand sammen i en gryde.
Kog op og kog i et par min. uden låg.
Tilsæt mynte og afkøl lagen helt.
Pisk appelsinsaft i, smag til om der skal mere appelsinsaft i.
Hæld lagen i en skål.
Skær jordbærene i skiver og rør vend dem i lagen.
Server i en lille skål eller kopper.
Servér evt. med en klat flødeskum på.
Energifordeling:
Protein 3,2 %
Fedt 5,0 %
Kulhydrat 91,7 %