gravid kvalme

Gravid? Her er 7 sunde snacks, som lindrer din kvalme

Hvad må jeg spise som gravid? Næsten alt er det lette svar. Her serverer vi syv sunde snacks, du kan spise i rigelige mængder. Og som bonus bekæmper disse godbidder både kvalme og træthed. Win!

1. Blåbær

kvalme-graviditet-blaabaer2.jpg

Tip! Spis endelig masser af blåbær, for de kan sænke blodtrykket. For højt blodtryk kan i værste fald ende med svangerskabsforgiftning.

2. Fiberrige mellemmåltider

kvalme-graviditet-knaekbroed.jpg

Tip! Brug for ekstra hjælp til at holde fordøjelsen i gang? Prøv mælkesyrebakterier, som du kan købe i tabletform.

3. Mandelgave

kvalme-graviditet-mandler.jpg

En håndfuld mandler i ny og næ virker dulmende mod kvalmen for nogle gravide, så hav en pose i tasken, hvis kvalmen skulle overfalde dig. Mandlernes indhold af omega-3-fedtsyrer er gode for udviklingen af barnets hjerne. Med mandler i maven får din baby også calcium til opbygning af knoglerne plus E-vitamin, der beskytter og styrker dine og barnets celler.

Hvorfor får jeg kvalme?

Kvalmen skyldes graviditetshormonet HCG, som din krop producerer nu. Tænk på kvalmen som et tegn på, at meget HCG-hormon giver en stor, stærk moderkage og dermed de bedste betingelser for dit barn. Tag et hvil, når du kan komme til det. Det hjælper.

Har du det helt skidt, så tal med din læge om at få ordineret et tilskud B6-vitamin, som hjælper i høje doser. B6 finder du også i blandt andet gulerødder, tomater, ærter, mælk og magert kød som kylling og kalkun, så prøv gerne at klemme lidt af disse fødevarer i dig.

4. Frisk som pebermynte

kvalme-graviditet-pebermynte.jpg

Som gravid har du ekstra behov for C-vitaminer, og det giver pebermynten dig – udover jern og også magnesium og calcium til at opbygge knoglerne. Yay!

5. Smooth operator

kvalme-graviditet-smoothie.jpg

6. C for citrus

kvalme-graviditet-appelsin.jpg

Tip! Snit rød og grøn peber til grøntsagsstave, hvis du ikke er til citrusfrugter. En nem snack sprængfyldt med C-vitamin.

7. Nemt au natural

natural-yoghurt.jpg

Eksperten bag

Marie Steenberger

  • Ernæringsekspert, coach, madmentor og forfatter med særligt fokus på kvinders spisemønstre.
  • Hun er forfatter til fire bøger, blandt andet Ser jeg tyk ud i den her mave?
  • Se mere på Mariesteenberger.dk