Hjemmefødslen var slet ikke planlagt

Hjemmefødslen var slet ikke planlagt

Ditte fik pludselig presseveer ude på toilettet – selv om hendes kæreste helst ikke ville være med til fødslen.

Faktaboks

FAKTA OM FØDSLEN

MOR Ditte Berg

ALDER 30 år

MOR TIL Mathias, tre år og Freya, nyfødt

I HVILKEN TERMINS- UGE FØDTE DU? 40+0

HVAD VEJEDE OG MÅLTE BABY? 3.720 gram og 53 cm

Jeg har døjet meget med plukveer, og tre dage inden min termin aftaler jeg med min jordemor, at jeg skal sættes i gang, hvis der ikke er sket noget. Min kæreste ønsker, ligesom ved fødslen af mit første barn, ikke at være der under selve fødslen, så vi planlægger, at han bare skal tage sig af vores søn, og så tager min søster og mor med. 

To af mine veninder vil gerne se en fødsel (de har selv fået kejsersnit ved begge deres fødsler), og da min første fødsel gik nemt, tænker jeg, at de er velkomne til min anden fødsel. Jeg går og laver fondantkage, da vi skal holde min søns treårs fødselsdag dagen efter (på terminsdagen – det er jo så sjældent, at man rammer dagen). 

LÆS OGSÅ: Hjemmefødsel: “Jeg ville have en unik oplevelse”

Jeg går i seng ved 23.30-tiden, fordi jeg er så irriteret over mine plukveer. De er så slemme, at jeg ikke engang kan sidde i sofaen. Klokkken tre om natten vågner jeg, da plukveerne gør virkelig ondt. Jeg går ned i stuen, stadig irriteret over de plukveer. Efter ti minutter tænker jeg, at det nok er mere end plukveer, så jeg ringer til min mor og siger, at de godt må komme. 

Mærker presseveer på toilettet

Hjemmefødsel – I rolige og vante omgivelser

Søn opdager storebrorgave

Tjekker kønnet sammen

Lige inden ambulancen ankommer, når jeg at ringe til min mor og veninder, og jeg kommer i tanke om, at vi ikke kender kønnet. I stedet for at kigge selv spørger jeg min kæreste, om han så, hvad det blev. Det gjorde han ikke, så vi kiggede sammen, og det var en lille pige.  

Min mor tog med mig i ambulancen til hospitalet, mens min søster gjorde rent på badeværelset. Min kæreste trængte vist til at sidde lidt ned. Da kagen nu var lavet til min søns fødselsdag, holdt vi en lille fest for ham klokken 14. 

LÆS OGSÅ: "Crazy" fødsel: Det tog tre dage og 36 sygeplejersker

LÆS OGSÅ: Fars fødsel: "Utroligt at jeg var så sikker og rolig"

LÆS OGSÅ: "Det var vildt at opleve en jordemor, der havde tillid til m