Ny podcast for børn: Knuds farfar er kongen af røverhistorier
Hvem elsker en god røverhistorie? De fleste børn vil række hånden op her – og nok også en del voksne. Og tænk, hvis den tilmed handler om dengang, farfar var dreng. Talk Town lancerer ny podcast for børn, der skal bygge bro mellem generationerne.
Kan det virkelig passe, at farfar engang har købt sodavandsis til alle børn i kvarteret? At hans storebror blev ramt af en indianerpil? Eller at han engang så en bjørn, der var undsluppet fra et cirkus midt i Hvidovre?
Historierne er næsten for gode til at være sande, og en del af dem er også de rene røverhistorier, når Knud på 11 år hører historier om dengang, farfar var barn.
I podcasten "Knud og Farfar" fortæller farfar, Thomas Juhl, to historier i hver episode. Den ene er fup og fidus, den anden den skinbarlige sandhed, og så er det ellers op til Knud at gætte, hvad der er hvad.
Podcasten er produceret af journalist Asger Juhl – og det er hans egen far Thomas Juhl og søn Knud Juhl-Markvardsen, som medvirker.
”Min far har gennem hele min barndom fortalte løgnehistorier om alt muligt. Da jeg gik i 3. klasse, insisterede jeg over for min lærer på, at min far havde været sørøver. Jeg var helt sikker, men nu ved jeg, at det var løgn.” forklarer Asger Juhl.
Alligevel kan han godt lide, at voksne fortæller røverhistorier til børn.
”I virkeligheden handler det om at hylde fantasien og have det sjovt. Løgnehistorier er tit sjove og inspirerende. Jeg blev stolt over at se Knud være så kritisk over for sin farfars historier. Knud stoler helt tydeligt ikke på alt, hvad han får at vide. Og det skal man jo heller ikke altid,” lyder det fra Asger Juhl.
Med serien håber redaktør for Talk Town, Mette Hovmand-Stilling også at kunne bygge bro mellem generationerne:
”Vi håber at kunne inspirere bedsteforældre til at fortælle gode historier fra deres barndom videre til børnebørnene. Der kan opstå et helt særligt bånd på tværs af generationerne, som er guld værd for begge parter,” siger Mette Hovmand-Stilling, som tillige er chefredaktør for Vores Børn.
”Jeg husker selv, hvordan jeg som barn elskede, når mine bedsteforældre fortalte historier fra deres barndom, og jeg kan se, hvordan mine egne børn nu nyder, når deres bedsteforældre fortæller fra ’gamle dage’. Stunderne rummer jo meget mere end selve fortællingen, for det er nærvær, fantasi og familiehistorie, man deler,” siger hun.
”Knud og Farfar” kan høres på appen Talk Town. De første to afsnit er tilgængelige her, og der kommer nye hver tirsdag. Velegnet til alle, men særligt for børn fra 4-12 år.