Annonse
Annonse
Annonse
Cecilia Frederiksen, klinisk diætist. Cecilia har ingen børn, men til gengæld fokus på mad fra morgen til aften i Diætistkompagniet!
1. En nyttig huskeregel er, at madpakken skal bestå af fem ingrediensgrupper – en for hver finger: gnavegrønt, groft brød, pålæg, fisk og frugt.
2. Hvis dit barn lader blomkålsbuketter, bønner og minimajs ligge, så prøv at mose det grønne tilbehør og smøre det under pålægget på rugbrødet. Du kan lave mos af for eksempel kogt broccoli, blomkål, gulerod – ja, faktisk alle rodfrugter.
3. Seks børn ud af ti får for meget sukker. Lad være med at vænne dit barn til pålægschokolade og andet sødt til frokost. Giv lidt frugt med i stedet: Vindruer, kiwibåde, appelsinbåde og bær er gode i madpakken.
4. Brug en lille plastikbeholder, der kan være nede i madkassen, til et lille stykke fisk. På den måde kan du give dit barn lidt laks og tun med. Eller steg fiskedunser nok, så de også rækker til et par madpakker.
5. Spar lidt på de fede typer pålæg som spegepølse og rullepølse. Roastbeef, kalkun og kyllingepølser er sundere alternativer.
6. Hvis du laver smoothies til morgenmaden, kan du godt give dit barn resterne med i et lille drikkebæger. Det er en god snack.