træt barn om morgenen

"Mit barn falder sent i søvn og er dødtræt om morgenen"

Sker der noget ved, at mit barn falder sent i søvn og er træt om morgenen, spørger en læser. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.

“Mit barn falder sent i søvn og er dødtræt om morgenen for tiden. Sker der noget ved det?”

– Lea

Ekspertens svar

Hvad der sker fra den ene dag til den anden i forhold til søvn, har ikke store konsekvenser for barnet.

Det er vigtigt at huske på, for der er hele tiden ting, der påvirker vores søvn, og heldigvis er vores kroppe gode til at komme tilbage i balance.

Der skal være søvnproblemer over længere tid, før det som sådan påvirker vores helbred på den lange bane.

Men den manglende søvn gør os mere kortluntede, irritable og pessimistiske, og det kan komme til udtryk efter bare en enkelt nat med for lidt søvn.

På den lange bane så påvirker den manglende søvn vores immunforsvar, øger risikoen for overvægt og stress og det påvirker vores hukommelse.

Søvnen er mindst lige så vigtig som sund mad og drikke. Det er et basalt behov, der skal opfyldes – det er jo derfor vi bruger en tredjedel af vores liv på det.

Så hvis det fortsætter, skal I gøre noget ved det.

Om eksperten

  • Sine Ditlev Bihlet er søvnekspert, forfatter til bogen "Tryg søvn" og uddannet sundhedsplejerske.
  • Hun har beskæftiget sig professionelt med børn i over 13 år som sygeplejerske, og specielt med børns søvn som sundhedsplejerske.
  • Hun har arbejdet med søvn hos børn med brandsår, børn med kræft, børn med med adhd, børn med autismediagnoser, børn, som har det svært, småbørn, spædbørn, nyfødte, for tidlig fødte og bare helt raske børn i trivsel.
  • Privat er hun gift og har tre piger på 12, 9 og 4 år.
  • Læs mere på Søvnplejersken.dk
sine.jpg