Neel Rønholt holder sine børn hemmelige på internettet: Det handler om uskyldighed

Neel Rønholt holder sine børn hemmelige på internettet: Det handler om uskyldighed

Neel Rønholt er kendt. Hendes mand og skuespillerkollega, Jens Sætter-Lassen, er kendt. Men det betyder ikke, at deres to døtre på seks og ti skal være det. Derfor forsøger parret at holde deres børn ude af rampelyset, og det betyder også, at de ikke viser døtrenes ansigter på sociale medier. Det fortæller Neel til Vores Børn, som er på gaden nu.

Der er børn, Neel Rønholt kan genkende, fordi hun har set dem på deres forældres sociale medier- Sådan ønsker hun ikke, det skal være for hendes egne børn, for de skal selv kunne definere, hvem de er.

“Min holdning til, at mine børn ikke skal vises på mine sociale medier – eller have deres egne profiler – handler primært om, at der er noget uskyldighed, som bliver taget fra dem. At de i så fald ikke længere kan sætte deres egen dagsorden for, hvem de gerne vil være, fordi folk allerede vil være forudindtaget. Og det kan være lidt svært, hvis man bliver offentligt kendt i en periode, hvor man selv er ved at finde ud af, hvem man er,” siger Neel Rønholt til Vores Børn, som er på gaden nu.

Hendes egen erfaring er, at det kræver en vis psykisk ballast at være et offentligt ansigt. En ballast, som hun ikke mener, man nødvendigvis har som 10-årig. Samtidig vil hun gerne sikre, at hendes børn kan færdes i offentligheden uden at blive genkendt; At døtrene kan blive kede af det eller blive uvenner, uden at nogen lægger særligt mærke til det.

”Jeg ved, at alle forældre selvfølgelig gør det, de synes er bedst, men i min verden er det noget, mine børn selv skal kunne vælge til, når de ved, hvad det indebærer. Det frirum vil jeg gerne give dem, for så ville de måske ikke længere f.eks. kunne tage i Tivoli med deres farmor, uden at blive genkendt.”

En svær balance

Neel Rønholts datter på ti får ikke en smartphone inden for den nærmeste fremtid, selvom flere af hendes venner har en. Men Neel selv er storforbruger af sociale medier, og da hun – udover at være skuespiller og TV-vært – også af og til arbejder som influencer, er telefonen ligeledes et arbejdsredskab. Derfor har hun også gjort sig mange overvejelser om telefonens tilstedeværelse i hjemmet.

“Jeg er f.eks. blevet mere og mere bevidst om, at jeg ikke sidder og taler til min telefon eller laver opslag, når mine børn er hjemme. De ved, at det i visse perioder er en del af mit arbejde, men her synes jeg, at det er ekstra vigtigt at skille arbejde og familietid, så mor ikke sidder med hovedet i en telefon hele tiden eller skal dokumentere alting,” siger hun.

Når døtrene på et tidspunkt får smartphones, vil der følge regler med. Og allerede nu forudser Neel, at de potentielt kan blive udfordrende at håndhæve.

”Det kan godt blive svært, fordi jeg har så meget arbejde på den telefon. Jeg er også glad for den frihed, sociale medier giver mig til både til at kunne komme med nogle udtalelser om ting, som betyder noget for mig, og at det giver mig en økonomisk frihed, som gør, at jeg kan være mere sammen med min familie. Så jeg er også bevidst om, at det kan være svært at stå og sige til mine børn, at I må ikke, men jeg må godt.”

Læs hele interviewet med Neel Rønholt i det nyeste Vores Børn, som er ude nu. Her fortæller hun bl.a. også om at måtte søge hjælp hos en familieterapeut og om at gå ind i en ny fase af forældreskabet, som byder på nye dilemmaer.