Okseragout med pastinakmos
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og to børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
2 spsk olie
1 lille løg
1 fed hvidløg
400 g oksekød i tern (fx af klump eller tykkam)
70 g tomatpuré
3 spsk mel
4 laurbærblade
0,5 l vand
Salt og peber
Gulerødder
Selleri
Lidt hakket persille
300 g kartofler
150 g pastinak
30 g smør
1 dl varm mælk
Sådan gør du:
Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Brunes i olie sammen med oksekødet i 2-3 min. Melet røres i og tomatpuréen tilsættes. Derefter tilsættes vand og laurbærblade det hele simrer i ca 45 min til kødet er mørt.
Gulerødder og selleri skæres i mindre stykker og koger med de sidste 10 min. Ragouten smages til med salt og peber og drysses med persille når den serveres.
Kartofler og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med vand så det dækker og koger i 20 min til de er møre.
Vandet sigtes fra og grønsagerne presses gennem en sigte eller moses med et piskeris. Smør og varm mælk røres i til mosen har en passende konsistens.
Smages til med lidt salt og peber.