Onsdag: Grøntsagslasagne
Ingredienser:
Ca. 10 lasagne plader
Ostesauce:
25 g smør
25 g hvedemel
6 dl minimælk
¼ tsk. stødt muskatnød
Havsalt
Friskkværnet peber
100 g revet ost
1 spsk. rapsolie
1 løg i skiver
1 ds. flåede tomater
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad
200 g gulerødder, i tern
250 g broccoli, i små buketter
½ blomkål, i små buketter
100 g revet ost
1 romainesalat
1 bundt radiser i skiver
1 dl frosne ærter
Sådan gør du:
Ostesauce:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under kraftig omrøring.
Lad opbagningen koge ca. 3 min.
Tag gryden af varmen. Pisk gradvist mælken i opbagningen.
Tilsæt salt, peber og muskatnød.
Lad saucen koge igennem ca. 7 min. under stadig omrøring. Saucen må gerne være tyk.
Rør ost i saucen. Tag gryden af varmen.
Olien varmes op i en gryde, løget sauteres.
Tomater, timian og laurbærblad tilsættes og små koger 15 min.
Timian og laurbær tages op. Smag til med salt og peber.
Kog gulerodsternene i 4 min. Tilsæt broccoli og blomkål og kog videre i 3 min.
Tænd ovnen på 190°
Rør ostesauce sammen med tomatsauce og lad denne blanding simre i 5 min.
Rør grøntsagerne i.
En 2,5 l bradepande pensles med olie. Grøntsagsfyld og lasagne plader lægges lagvis. Gratiner med revet ost. Bag i ovnen i a. 35 min.
Server med salat af romaine, radiser og ærter.
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 28,2 %
Fedt 24,8 %
Kulhydrat 47,0 %