Onsdag: Grøntsagslasagne

Ingredienser:

Ca. 10 lasagne plader

Ostesauce:

25 g smør

25 g hvedemel

6 dl minimælk

¼ tsk. stødt muskatnød

Havsalt

Friskkværnet peber

100 g revet ost

1 spsk. rapsolie

1 løg i skiver

1 ds. flåede tomater

1 kvist frisk timian

1 laurbærblad

200 g gulerødder, i tern

250 g broccoli, i små buketter

½ blomkål, i små buketter

100 g revet ost

1 romainesalat

1 bundt radiser i skiver

1 dl frosne ærter

Sådan gør du:

Ostesauce:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under kraftig omrøring.

Lad opbagningen koge ca. 3 min.

Tag gryden af varmen. Pisk gradvist mælken i opbagningen.

Tilsæt salt, peber og muskatnød.

Lad saucen koge igennem ca. 7 min. under stadig omrøring. Saucen må gerne være tyk.

Rør ost i saucen. Tag gryden af varmen.

Olien varmes op i en gryde, løget sauteres.

Tomater, timian og laurbærblad tilsættes og små koger 15 min.

Timian og laurbær tages op. Smag til med salt og peber.

Kog gulerodsternene i 4 min. Tilsæt broccoli og blomkål og kog videre i 3 min.

Tænd ovnen på 190°

Rør ostesauce sammen med tomatsauce og lad denne blanding simre i 5 min.

Rør grøntsagerne i.

En 2,5 l bradepande pensles med olie. Grøntsagsfyld og lasagne plader lægges lagvis. Gratiner med revet ost. Bag i ovnen i a. 35 min.

Server med salat af romaine, radiser og ærter.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 28,2 %

Fedt 24,8 %

Kulhydrat 47,0 %