Onsdag: Svinekoteletter m. grønsager i dild-citronsauce

Ingredienser:

4 svinekoteletter i alt ca. 500 g

20 g smør

6 nye gulerødder med top (ca. 300 g)

1 spidskål (ca. 500 g)

1 bundt forårsløg

1 bundt dild

3 spsk. friskpresset citronsaft

1 dl fløde 13 %

3 dl hønsebouillon

2 spsk. majsstivelse

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør:

500 g Fettuccinepasta

Sådan gør du:

Gulerødderne vaskes.

De yderste blade fra spidskålen fjernes, hovedet deles i kvarte uden at stokken fjernes.

Forårsløgene skylles og renses.

Grønsagerne koges møre i en stor gryde med 3 dl bouillon uden låg: Spidskål og gulerødder koger i ca. 5 min. og forårsløg i ca. 2 min.

Hold grønsagerne varme.

Majsstivelsen røres ud i fløden og hældes i den kogende bouillon.

Saucen koges igemmen, citronsaft og hakket dild tilsættes.

Samg til med salt og peber.

Koteletterne brunes i smør på en pande 1 min. på hver side og steger færdig ved middelvarme i ca. 3 min på hver side.

Kog pasta efter anvisning på pakken.

Grønsagerne overhældes med den varme citron/dild sauce.

Server med pasta.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 24 %

Fedt 36,5 %

Kulhydrat 39,5 %