Onsdag: Svinekoteletter m. grønsager i dild-citronsauce
Ingredienser:
4 svinekoteletter i alt ca. 500 g
20 g smør
6 nye gulerødder med top (ca. 300 g)
1 spidskål (ca. 500 g)
1 bundt forårsløg
1 bundt dild
3 spsk. friskpresset citronsaft
1 dl fløde 13 %
3 dl hønsebouillon
2 spsk. majsstivelse
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør:
500 g Fettuccinepasta
Sådan gør du:
Gulerødderne vaskes.
De yderste blade fra spidskålen fjernes, hovedet deles i kvarte uden at stokken fjernes.
Forårsløgene skylles og renses.
Grønsagerne koges møre i en stor gryde med 3 dl bouillon uden låg: Spidskål og gulerødder koger i ca. 5 min. og forårsløg i ca. 2 min.
Hold grønsagerne varme.
Majsstivelsen røres ud i fløden og hældes i den kogende bouillon.
Saucen koges igemmen, citronsaft og hakket dild tilsættes.
Samg til med salt og peber.
Koteletterne brunes i smør på en pande 1 min. på hver side og steger færdig ved middelvarme i ca. 3 min på hver side.
Kog pasta efter anvisning på pakken.
Grønsagerne overhældes med den varme citron/dild sauce.
Server med pasta.
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 24 %
Fedt 36,5 %
Kulhydrat 39,5 %