Onsdag: Mørbradgryde med ris

Denne ret er beregnet til to dage, så i morgen skal der blot laves ris og snittes salat. De fleste gryderetter vinder smag ved at stå i køleskabet i et døgns tid.

Ingredienser:

En lille svinemørbrad (ca. 400 g)

500 g champignon

½ pakke bacontern (frys resten ned)

½ pakke cocktailpølser (frys resten ned)

2 dåser hakkede tomater

1 lille fløde 13 %

Ca. 2 tsk chilipulver eller lidt frisk om man vil

200 g frosne ærter

Ca. 3 tsk. maizena udrørt i fløden

1,5 dl skummetmælk

(evt. 1 fed hvidløg)

Tilbehør:

200 g ris

½ icebergsalat

1 agurk

½ pakke cherrytomater

2 stængler bladselleri

Sådan gør du:

Skær svinemørbraden i tern, og svits med bacon på en teflonpande. Tilsæt chilipulver. Sættes herefter til side.

De rensede champignon skæres i kvarte eller skiver, og svitses på panden i evt. resterende fedtstof fra kød.

Bland mørbrad, bacon, champignon, hakkede tomater samt mælk i en gryde, og lad det småkoge.

Sæt risene over.

Bland salaten af iceberg, agurk i tern, halverede tomater samt bladselleri i mundrette stykker.

Brun cocktailpølserne på panden til de er sprøde, og tilsæt dem til retten sammen med ærter og fløde/maizena.

Smag til med salt, peber og chili.

Hertil serveres ris og salat.

Energifordeling:

Protein: 22,8E%

Kulhydrat: 46,5E%

Fedt: 30,7E%