Penne med tomat og aubergine
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og to børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
2 spsk olie
0,5 løg
1 fed hvidløg
6-8 modne tomater eller 1 dåse flåede
1 lille aubergine
2 gulerødder
1 kvist rosmarin
Salt og peber
400 g penne eller anden pasta
Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint.
Sådan gør du:
De hele friske tomater gives et krydssnit i toppen og dyppes i kogende vand i 4 sek. Derpå afkøles de i en skål med koldt vand i 1 min, så skindet bliver let at trække af. Tomaterne skæres i mindre stykker.
Gulerødderne skrælles og skæres sammen med auberginen i tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Rosmarinen finhakkes.
Løg og hvidløg sauteres i olien uden at få farve. Tometerne tilsættes og simrer med i 10 min. Ved siden af steges auberginen på en tør pande ved middelvarme, til de er mørkebrune.
Gulerødder, aubergine og rosmarin tilsættes tometerne og koges med i yderligere 10 min, til gulerødderne er møre. Sovsen smages til med salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt vand med lidt salt som anvist på pakken. Pastaen hældes i en sigte og blandes med tomatsovsen.
Drys evt med lidt parmasamost og servér.