Mikala og Mark fandt et hjem med skæve vinkler og måtte tænke kreativt: Se de smarte løsninger her
Mikala og Mark valgte lejligheden med flest skæve vinkler og kringelkroge, ganske enkelt fordi den var hyggelig og ligger der, hvor de føler sig mest hjemme. For at få alt til at gå op, har de bygget tilpassede løsninger og fyldt de 76 kvadratmeter med kunst, genbrug og keramik.
Der skulle tænkes kreativt omkring planløsningen for at få værelser nok til alle, da familien overtog den gamle nørrebrolejlighed.
Kreativitet ligger heldigvis til parret, der forvandlede de oprindelige tre værelser til fire ved at bygge et soveværelse i hjørnet af stuen.
"Indgangspartiet til soveværelset er bygget af gamle svenske gulvbrædder, og vinduer og dør er også genbrug. Vi byggede med glas, så lyset fra stuens eneste vindue, der nu er i soveværelset, kunne nå ind i stuen," fortæller Mikala.
Men det var ikke kun et ekstra værelse, der skulle etableres. Væggene til entreen blev væltet for at få en større rumfornemmelse i stuen, og så har køkkenet fået den helt store omgang.
"Det gamle køkken havde været der siden byfornyelsen for 20 år siden og trængte til en opgradering. Vi rev det hele ned og pillede gulvet op. Mark lagde selv et nyt plankegulv, som vi efterfølgende malede i gule og hvide tern."
"Køkkenet har så mange skæve vinkler, så vi valgte selv at bygge vores køkken op, så det blev tilpasset rummet mest optimalt," fortsætter hun.
Selvgjort er altid velgjort
Mange af lejlighedens møbler er også hjemmebyggede, så de passer lige præcis efter ønsket til funktion og kvadratmeter.
"Vi er begge drevet af skabertrang og stor lyst til forandring. Det er sjældent en af os siger nej, hvis den anden får en idé. Måske er vi ikke helt enige fra begyndelsen, men vi finder altid et kompromis, som vi begge synes om."
"Nogle gange har vi måske været lige hurtige nok og bygget noget, som vi syntes var virkelig flot, men som ikke fungerede så godt i praksis, men så har vi revet det ned og forsøgt at bygge noget andet af de samme materialer. Vi vil dog fortsat hellere prøve noget af fremfor at gå og drømme om, at det kunne være bedre," forklarer Mikala.
Når de ikke selv bygger møblerne, er de oftest fundet i genbrug, for herhjemme bliver de patinerede og brugte overflader modtaget med kærtegn.
"Vi går ikke som sådan efter noget bestemt eller tænker over, om det vi falder for, passer ind i en bestemt indretningsstil. Vi er mere optagede af, om vi kan lide hver enkelt ting, men selvfølgelig også om det komplementerer eller skaber kontraster til det, vi allerede har," siger Mikala.
Et hjem i evig forandring
De hvide vægge giver ro til lejlighedens mange farverige værker, hvoraf Mark selv har lavet de fleste inklusive mange af keramikværkerne.
Parrets trang til forandring betyder også, at der ofte bliver rykket rundt og ryddet ud i sagerne, men keramikken, bøgerne og kunsthåndværk, der har affektionsværdi, får altid lov til at blive.
"Hver gang vi rykker rundt eller bygger noget nyt, tror vi altid, at nu bliver det ikke bedre eller hyggeligere, men så går der et halvt år, og så bliver vi bare trætte af at se på det samme. Så overbeviser vi hinanden om, at noget andet vil være meget bedre og undrer os over, hvordan vi overhovedet kunne leve med det der var," griner Mikala.