Sommerforvandling på terrassen

Sådan maler du en havestol og frisker en teakstol op

Mal de gamle havestole i flotte farver, og gør teastolen sommerklar.

Sådan maler du havestole:

  1. Alle de malede stole vaskes først godt af i grundrens. Skyl derefter stolene i rent vand.
  2. Slib let med sandpapir, og tør det løse støv af. Lad stolene tørre helt, inden du fortsætter. Er der huller i træværket, spartles ud med træfylder.
  3. Er der rust på stellet, slibes det løse rust af med sandpapir. Mal derefter over med Flügger Metal Pro rusthindrende primer, og lad det tørre.
  4. Slib træværket jævnt, og tør det løse støv væk. Mal derefter med den ønskede farve et par gange, til malingen dækker helt. Lad det tørre, og slib let imellem hver påsmøring.
Mal havestole

Stolene efter en kærlig hånd og med nye hynder. De to stole er blevet malet med henholdsvis farve nr. 4438 og 4468. Stofferne til hynderne er fra Designers Guild og Stof og Stil.

Sådan frisker du en teakstol op:

  1. Smør Flügger terrasserens på træværket. Du skal bruge handsker, da det er noget giftigt stads at arbejde med. Lad det sidde i 10 min., så det opløser snavset, men det må ikke tørre ind.
  2. Vask træværket rent med vand og en skuresvamp eller en hård børste. Spul efter med rent vand. Lad træværket tørre helt.
  3. Påfør træolie med en pensel. Den er lidt hvidlig, når den smøres på, men den tørrer helt neutralt op. Ved meget rå flader kan det være nødvendigt at påsmøre 2 gange, men vent 24 timer med 2. påsmøring.
Teakstol

Den afrensede og olierede teakstol med en hvid hynde.

Mal en gammel palle sort, og sæt hjul under, så den kan fungere som mobil urtehave eller blomsterbed. Kurven på pallen er fra Broste, og hjulene er fra Ikea.