Cecilie bor i et sandt farveunivers: Dette budgetkøb fra Flying Tiger får altid mange likes

Cecilie Sejr gør en dyd ud af at indrette sig med farver og finurligheder. Men især én ting vil aldrig finde vej til hendes hjem. Kom med indenfor i Ugens Instagrambolig, @aadalshuset.

Blå vægge, lyserøde stole, rabarberfarvede reoler og gule bananer møder dig, så snart du træder ind i Cecilie Sejrs hjem i Viborg.

Den 34-årige Instagrammer har helt styr på sit farveunivers, og i stedet for at lade sig styre af tidens tendenser, lader hun lysten og følelserne drive værket, når det kommer til indretning.

“Jeg har egentlig bare indrettet vores hjem med ting, jeg godt kan lide, uden at være styret af tendenser og regler. Min indretningsstil i mit hjem er bestemt ikke for alle, men jeg kan sagtens drages af og inspireres af indretningsstile, som ikke minder om min egen,” fortæller Cecilie til alt.dk og beskriver derefter sin indretningsstil som både farverig, dogmefri og personlig.

For at gøre indretningen personlig er der især én ting, som aldrig vil finde vej til Cecilies hjem – og så er hun vild med at opstøve skæv kunst og gamle ting og sager, som hun kan give nyt liv. Et ældre medicinskab er fx blevet forvandlet til hjemsted for fine keramikkopper.

“Jeg har ofte drømt om en Hay Indian Plate Rack, men dette gamle medicinskab, som jeg bare har skruet lågen af på, er blevet et fint og meget budgetvenligt alternativ.”

Apropos budget, så behøver alt heller ikke at være dyrt for at være fint. En af de ting, der høster flest likes, når Cecilie deler det på sin Instagram, er nemlig et budgetkøb fra Flying Tiger.

Kom med indenfor i denne uges Instagrambolig, som tilhører @aadalshuset.

Om Cecilie Sejr Madsen

Cecilie Sejr

34 år, gift med Peter, som er gastronomisk chef i Madklubben og mor til Andrea på seks år samt Aksel på fire år. Lige nu er hun også graviditetsvært for sin søster og svoger, som venter deres (biologiske) barn til januar.

Hun er uddannet sygeplejerske, men er pt. hjemmegående. 

Cecilie er opvokset i Viborg i Midtjylland, og flyttede for nyligt tilbage til sin hjemstavn for at være tættere på familien.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg ved faktisk ikke, hvordan interessen er opstået. Jeg har, siden jeg var barn, haft interessen for indretning – dengang legede jeg f.eks. kun med Barbie for at indrette deres hjem. Interessen har holdt ved lige siden, og i dag kan interessen næsten kategoriseres som en mindre besættelse.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver ofte inspireret af de omgivelser, jeg befinder mig i, og jeg kan finde inspiration i alting. Instagram er en stor inspirationskilde for mig, men mine øjne er også altid åbne for inspiration fra ”den virkelige verden”.

Cecilie Sejr
Et gammelt medicinskab i metal har fået nyt liv som kophylde.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er plakaten ”Together” lavet af Martin Jørgensen, som jeg er meget glad for.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det må være min Montana-skænk i farven ”rhubarb” med blandt andet en hvid Verner Panton ”Panthella”-lampe og en bananskål fra @flyingtiger ovenpå.

Cecilie Sejr
Kunst og plakater fra bestseller-listerne blandes i en fin forening hjemme hos Cecilie.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

En lille stuebirk, som jeg købte på mit job engang i mit sabbatår.

Hvilken ting holder du mest af i din bolig?

Det er svært at vælge, men jeg er særligt glad for mit Verner Panton ”Phantom” multimøbel og Verner Panton magasinholder, som jeg i begge tilfælde har vundet på auktioner på daværende Lauritz.com.

Derudover må jeg også lige nævne ”Migfulness”-plakaten af Mormor and,me, som jeg fik i fødselsdagsgave af min mand, efter at have ønsket mig den længe.

Cecilie Sejr
Den rabarberfarvede reol med Verner Panton-lampen og bananskålen er et hit på Cecilies Instagram.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg har aldrig brudt mig om den røde farve på vores hoveddør, og jeg kommer aldrig til at elske den, men jeg elsker til gengæld det, den står for. Jeg elsker vores hjem, som er blevet vores base og fristed, og jeg føler virkelig, at vi har fundet ”vores sted” – også selvom det inkluderer en grim farve på hoveddøren.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg blev engang inspireret af @designpraksis til at genbruge et tidligere medicinskab i stål som en kophylde til min samling af fine keramikkopper. Jeg har ofte drømt om en Hay Indian Plate Rack, men dette gamle medicinskab, som jeg bare har skruet lågen af på, er blevet et fint og meget budgetvenligt alternativ.

Cecilie Sejr
Farver lever i fineste forening hjemme hos Cecilie, hvor øjet også konstant fanger nye, små finurligheder.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

En komplet billedvæg fra et plakatfirma. Jeg har også plakater hængende, som ligger i kategorien ”mest solgte” på plakatfirmaernes hjemmeside, men jeg blander plakaterne med kunst, som jeg har købt direkte af kunstnerne. Jeg har købt det over tid, når jeg er faldet over noget, jeg kan lide, og på den måde har jeg fået skabt personlighed i min indretning, hvilket er noget, jeg vægter utroligt højt.

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Det er helt sikkert vores køkken-alrum. Det er samlingspunktet for familien, og jeg synes, vi har fået skabt et levende og spændende rum, som både tilgodeser kokkens (min mand) og mine interesser.

Cecilie Sejr
Bananer i alle slags materialer går igen flere steder i Cecilies indretning.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har tusind planer og en meterlang to-do-liste, men det næste må være at give vores gæstebadeværelse lidt opmærksomhed. Det har vi slet ikke gjort noget ved, siden vi flyttede ind i 2019.

Hvem er dine favorit-Instagrammere, når det kommer til bolig?

Jeg har mange favoritter, for wow, der findes mange dygtige Instagrammere derude! Når jeg nu kun må vælge tre, må jeg dog fremhæve følgende:

@camillaaakjaer

@house_in_oslo

@cathdelichtenberg

De mestrer alle tre at skabe personlige indretninger, som ikke er bundet op på tendenser, og så er de alle virkelig dygtige til at bruge farver i hjemmet.

Cecilie Sejr
Selv badeværelset har fået en omgang med fine farver.

Cecilies tre bedste indretningstips

  1. Hav tålmodighed, når du skal indrette dit hjem. At skabe en personlig indretning tager tid.
  2. Gå på genbrugsjagt. Det er både inspirerende, uforudsigeligt og miljø-/ og budgetvenligt. Det bidrager samtidig igen med at skabe en personlig indretning, at man ikke har det samme, som mange andre.
  3. Hvis du ønsker en mere farverig indretning og ikke ved, hvor du skal starte, behøver du ikke gå ”all in” ligesom jeg. Lad de store flader være i rolige og mere neutrale/afdæmpede farver, og giv så hjemmet farve ved brug af mindre ting som tæpper, puder og nips.