Laura Takahashi bolig

Ét møbel får altid opmærksomhed, når Laura deler det på Instagram: “Det er et statementmøbel”

Farver har en særlig plads i Laura Takahashi Christiansens hjerte. Hendes hjem skal helst emme af personlighed, og her er plads til både hidsige legesager, børnekunst og provokationer. Kom med indenfor i Ugens Intagrambolig, som tilhører @laurataka.

Synergien i Laura Takahashi Christiansens lejlighed på Frederiksberg er kommet lidt af af sig selv. Det 29-årige multitalent er nemlig hverken på jagt efter en særlig indretningsstil eller en bestemt inspirationskilde – hun køber blot dét, der får hendes hjerte til at banke lidt hurtigere.

Og så alligevel. For der er to ting, som typisk fanger hækledesignerens opmærksomhed: Farver i alle afskygninger – og den slags sager, der kan få vores andres øjne til at poppe.

“Jeg synes, at det er lidt sjovt med random ting midt i alt det pæne, der kan provokere lidt og måske i virkeligheden inspirere andre til at rykke nogle grænser,” siger hun til alt.dk og fremhæver en særlig Mak Misho-stol, en plakat af Maja Malou Lyse og et malet loft som eksempler. 

Fordi Laura ikke går på kompromis med sin æstetik, er hjemmet på Frederiksberg fyldt med små genistreger. Lige fra den farverige reol i stuen, som hun har fået sprøjtelakeret i et helt særligt look, til det unikke kunstværk, der hænger på væggen over sengen. Sidstnævnte har hun selv kreeret i tæt samarbejde med sin treårige søn.

Leg og intuition fylder generelt meget i lille Frederiksberghjem, og netop derfor vil én indretningsstil aldrig finde vej til Lauras tilværelse.

Kom med indenfor i @lauratakas farverige eventyrunivers i denne uges Instagrambolig.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Børneværelset er et sandt legeunivers for Lauras to børn.

Laura Takahashi Christiansen

29 år og arbejder hos det danske slowfashion brand, Odd Lemon. Hun er kreativ freelance konsulent og autodidakt hækledesigner under aliasset @laurahjertefryd.

Hun bor til leje i en nyistandsat herskabslejlighed på Frederiksberg med sin kæreste, Marcus Hermansen, 30, der arbejder med Machine Learning, og parrets to sønner, Cornelius på 3 år og Gilbert på 6 måneder.

Du kan følge Laura og hendes indretning på Instagram-profilen @laurataka.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min mor har altid gået meget op i boligindretning, og selvom vi ikke deler den samme æstetik, er det helt klart fra hende, at jeg har fået interessen. 

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil?

Vores indretningsstil er meget intuitiv og legende. Vi elsker farver, og alt, hvad vi har, er ikke valgt ud fra andre kriterier, end at vi har forelsket os i det. Helheden er ligesom kommet lidt af sig selv. Og på trods af, at vi bor til leje, har vi i dén grad sat et personligt præg på vores hjem med farver på både vægge og lofter.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Alle regnbuens farver får lov til at leve i Lauras fine hjem.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg tror ikke på, at inspiration kan inddæmmes helt konkret. Det er for mig (ligesom mange andre) vidt og bredt, hvad jeg bliver inspireret af. Men for at nævne nogle ting, så kan det være tilfældige farvekombinationer, der dukker op i hverdagen, min søns tegninger, illustrationer fra børnelitteratur. Ja, alt muligt.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Nogle plakater og billedrammer fra min yndlingsbutik The Poster Club. De skal op at hænge inde på vores kontor.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Når fjernsynet trækkes ind foran dobbeltsengen, er det næsten som en hjemmebiograf, synes Laura. Og så er den sorte kasse pludselig ikke så grim længere.

Hvad giver flest likes, når du deler det på Instagram? 

Reolen i stuen, som jeg har fået sprøjtelakeret i farver fra Color Connaisseur, så den har fået præcis det look, jeg drømte om. Den er et statementmøbel, og har virkelig draget meget opmærksomhed til sig.

Og børneværelset, ej at forglemme! Vores lille eventyrsunivers. 

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Af møbler vil jeg tro, at det er den blå kontorstol fra HAY, som jeg engang forærede Marcus i julegave. Derudover har jeg mange små skatte rundt omkring, der har været med mig længe. For eksempel en stribet lampe, som jeg fik, da jeg blev 18 år, og en Fairtrade flodhest i træ, som jeg købte i gymnasiet.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Den flotte drage, der hænger over dobbeltsengen, har Laura og hendes søn lavet i tæt samarbejde.

Hvilken ting holder du mest af i din bolig?

Vores sofa, fordi den bare er rar at være i. Men helt ind i hjertet så er det nok de ting, min store dreng, Cornelius, har lavet. Vi har netop hængt et stort maleri op af en drage, som vi har lavet i tæt samarbejde.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Altså, legetøj bliver jo sjældent købt for æstetikkens skyld, og det kan være en ret så stor øjenbæ, når hele stuen ligner en væltet vuggestue… Ser vi bort fra frustrationen over, at det roder, så er det jo fantastisk med sådan en legeplads, hvor et spisebord bliver forvandlet til en hyggelig hule.

Fjernsynet er virkelig heller ikke kønt, men stativet fra Pedestal hjælper på det. Det kan rulle ind foran garderobeskabene i soveværelset og skabe en ægte hjemmebiograf. Og så er det pludselig alt andet end slemt og grimt.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Stolen fra Mak Misho deler vandene, oplever Laura.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg aner det ikke. Men jeg synes til gengæld, at det er lidt sjovt med random ting midt i alt det pæne, der kan provokere lidt og måske i virkeligheden inspirere andre til at rykke nogle grænser. 

For at nævne et par så er der vores mørkeblå loft, vores smukke, men også meget specielle, stol fra Mak Misho og en plakat af kunstneren Maja Malou Lyse med nøgne bryster “coming to power”, der virkelig har fået øjne til at poppe.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem? 

Der vil aldrig blive sort/hvidt, gråt og stramt minimalistisk. Så ville al livsglæde simpelthen sive ud af mig.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Reolen i stuen har Laura fået sprøjtemalet, så den har fået det helt rette udtryk. Sofaen er et af hendes yndlingsmøbler.

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Stuen er helt klart mit favoritsted at være, fordi det er vores leverum. Det er her, vi er sammen, og det elsker jeg. 

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har købt nogle gardinstænger og noget megaflot stof til gardiner i stuen, så det er bare om at finde symaskinen frem, så snart chancen byder sig. 

Men jeg har så mange kreative projekter på min mentale to-do-liste, at det ikke ligefrem trækker i mig med de gardiner.

Laura Takahashi Christiansen
Instagrambolig
Børneværelset er et sandt eventyrunivers.

Hvem er dine favorit-Instagrammere, når det kommer til bolig?

@celinehallas

@nadiaoliveschnack

@milk_magazine (mest et livsstilsmagasin, men man får tit indblik i nogle anderledes hjem, end man ellers ser)

Lauras tre bedste indretningstips

  1. Gør, hvad du kan lide
  2. Tænk ikke for meget over, hvad du gør
  3. Tænk slet ikke over, hvad andre synes. 

Voila, et super personligt hjem!