2 x dip til gæster

2 x dip til gæster

Stil lækre dips frem med kølig hvidvin, og lad gæsterne selv forsyne sig.

6

Ingredienser

  • Artiskokdip
  • 1 dåse artiskokhjerter i kvarte
  • 2 spsk semidried tomater i olie
  • 1 citron, saft og revet skal heraf
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 dl olivenolie
  • Rødbededip
  • 300 g rødbeder
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 6 spsk olivenolie
  • Purløg
  • Havsalt og friskkværnet peber

Artiskokdip

  1. Dræn artiskokhjerterne, og skær dem groft ud. Hæld de groftskårede artiskokhjerter op i en hurtighakker.
  2. Tilsæt groft skårede semidried tomater i olie.
  3. Riv skallen af citronen, og pres saften i.
  4. Tilsæt persilleblade. Blend det hele med olivenolie.
  5. Tilsæt mere olie, hvis konsistensen er for tør − den skal være blød og lind.

Rødbededip

  1. Tænd ovnen på 200 g. Skrub rødbederne rene, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand.
  2. Dæk bradepanden til med alu-folie. Bag rødbederne møre i en time til halvanden.
  3. Brug handsker for at undgå røde hænder! Gnid skallen af rødbederne.
  4. Hak dem groft, og blend til en ensartet masse i en hurtighakker.
  5. Rør yoghurt og olivenolie i. Smag til med havsalt og peber.
  6. Servér dips'ene med ristet rugbrød til.