Thai beef salad
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:26 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:15 %
4
Ingredienser
- 400 g mørt bøfkød, evt. et par gode bøffer af oksefilet
- 2 spsk jordnøddeolie til stegning.
- 2 skrællede agurker i ½ cm tykke skiver
- 2-3 fintsnittede thai chili
- 3-4 fintsnittede forårsløg
- 1 dl mynteblade
- 1 dl korianderblade.
- Dressing med citrongræs:
- 1 knust fed hvidløg
- 1 spsk knust citrongræs (den inderste, nederste kødfulde del)
- 1 spsk finthakket koriander
- 1 spsk limesaft
- 2 spsk sojasauce
- 1 tsk fish sauce
- 2 tsk brunt sukker.
- Supplement: 400 g kogte nudler.
Sådan gør du
- Pensl kødet med olie og grill eller steg det 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor stegt det ønskes. Lad kødet hvile 5-7 minutter, skær det i skiver og bland det med de øvrige ingredienser til salaten.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der serveres med kogte nudler.