Thai beef salad

Thai beef salad

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    15 %

4

Ingredienser

  • 400 g mørt bøfkød, evt. et par gode bøffer af oksefilet
  • 2 spsk jordnøddeolie til stegning.
  • 2 skrællede agurker i ½ cm tykke skiver
  • 2-3 fintsnittede thai chili
  • 3-4 fintsnittede forårsløg
  • 1 dl mynteblade
  • 1 dl korianderblade.
  • Dressing med citrongræs:
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 spsk knust citrongræs (den inderste, nederste kødfulde del)
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk fish sauce
  • 2 tsk brunt sukker.
  • Supplement: 400 g kogte nudler.

Sådan gør du

  1. Pensl kødet med olie og grill eller steg det 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor stegt det ønskes. Lad kødet hvile 5-7 minutter, skær det i skiver og bland det med de øvrige ingredienser til salaten.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der serveres med kogte nudler.