2 herlige snacks og 1 dip
De stegte courgetter og hjertesalatblademe med avokado og finthakket salsa er supergode som både tilbehør eller som en lille snack eller forret. Den skønne krydrede salsa verde smager fantastisk med fisk, fjerkræ eller kød til.
4
Ingredienser
- Salsa verde:
- 2-3 fed hvidløg
- 15 g hver af: persille, basilikum, dild, mynte og kørvel
- 1 spsk afdryppede kapers
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 knsp sukker
- 1-2 spsk grøntbouillon
- 2 spsk olivenolie
- Salt, friskkværnet peber
- Stegte courgetteskiver:
- 2 tynde courgetter 4-500 g
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk flaget havsalt
- 1 tsk groft stødt peber
- 2 spsk hakket persille
- 4 spsk hakkede pistacienødder
- Salat med avokado og finthakket salsa:
- 4 flotte, hele blade hjertesalat
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- Lidt finthakket grøn chili
- Limesaft
- 8-10 cm finthakket agurk
- Salt, friskkværnet peber
- Kødet af 1 moden avokado
- Koriander
Sådan gør du:
- Salsa verde:
- Blend hvidløg, urter, kapers, vineddike og sennep samt sukker. Tilsæt bouillon og olie, mens der blendes, indtil du har en sauce af passende konsistens, som smages til med yderligere vineddike, salt og peber.
- Stegte courgetteskiver:
- Skær courgetterne i et par mm tykke skiver. Varm olien i en stor pande og steg courgetterne let gyldne på begge sider. Læg dem på et fad, efterhånden som de er stegt. Lav en blanding af havsalt, peber, persille og pistacie, drys og vend courgetterne med blandingen. Courgetterne kan spises lune eller kolde.
- Salat med avokado og finthakket salsa:
- Rør hvidløg, chili og limesaft med agurketern og smag godt til med salt og peber. Fordel avokadokødet i salatbladene, top med agurkesalsaen og pynt med koriander.