Fine forårssalater: Her er 3 nemme opskrifter
Foråret kalder på lette retter og friske salater. Her får du 3 nemme og lækre opskrifter på gode salater, som du både kan servere til aftensmad, men også bruge til en påske- eller pinsefrokost. Her på siden finder du opskrifterne på både en skøn salat med kylling, asparges og perlebyg, en lækker pastasalat med tun, spinat og feta og en dejlig couscoussalat med dukkahkrydret blomkål. Velbekomme!
Her får du opskrifterne på 3 forårssalater:
- Salat med kylling, asparges og perlebyg
- Pastasalat med tun, spinat og feta
- Couscoussalat med dukkahkrydret blomkål
Salat med kylling, asparges og perlebyg
4 personer
Ingredienser:
150 g perlebyg
400 g grønne asparges
75 g feldsalat
1 fennikel
300 g kogt eller stegt kyllingekød
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt chipotlechili eller paprika
salt og peber
Sådan gør du:
- Kog perlebyggen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker. Kog dem 1-2 min. i letsaltet vand. Afdryp, og afkøl dem i en si. Skyl salaten, og afdryp den i en si. Rens fenniklen, og skær den i tynde både eller tern.
- Steg kyllingestykkerne kort i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte. Kom chipotlechili i, og steg kort. Krydr med salt og peber. Fordel feldsalat, asparges, fennikel, perlebyg og kylling på tallerkner. Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten.
Pastasalat med tun, spinat og feta
4 personer
Ingredienser:
200 g pasta f.eks. penne
100 g spæd spinat
1 agurk
250 g cherrytomater
100 g feta/salatost
2 ds. tun i olie
1 dl sorte oliven
Dressing:
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
salt og peber
evt. 2-3 spsk. hakket basilikum eller persille
Sådan gør du:
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og kom den i en si. Overbrus den med koldt vand, og afdryp.
- Skyl spinaten grundigt, og afdryp den i en si. Bland pasta, spinat, agurk i tern, halve cherrytomater, feta i mindre stykker, afdryppet tun og oliven.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten.
Couscoussalat med dukkahkrydret blomkål
4 personer
Ingredienser:
250 g couscous gryn
200 g små blomkålsbuketter
2 spsk. olivenolie
2 spsk. dukkah krydderi f.eks. fra Millandmorter eller lav selv en blandig af hakkede mandler, sesamfrø, salt og sukker
1 ds. kikærter
2 avocado
2 forårsløg
2 tomater
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket mynte
½ dl citronsaft
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
Sådan gør du:
- Tilbered couscousgrynene efter anvisning på emballagen. Afkøl dem.
- Kom blomkålsbuketterne i en skål, og vend olivenolie og dukkahkrydderi i dem. Steg de krydrede blomkålsbuketter på en pande 2-3 min, mens du hele tiden vender rundt i dem. Afkøl dem.
- Afdryp kikærterne i en si. Halver avocadoerne, og tag kødet ud med en ske. Skær det i tern. Snit forårsløgene. Skær tomaterne i tern.
- Bland couscous, kikærter, grøntsager, krydderurter, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Du kan også komme salaten i glas eller en boks, så er den fin at bruge som madpakkesalat.