3 gode dip

3 gode dip

Giv maden lidt ekstra smag med disse 3 dip

Ingredienser

  • 1. Tomatchutney:
  • ca. ¾ liter
  • 800 g cherrytomater i halve
  • 500 g økologisk rørsukker
  • 1 finthakket økologisk appelsin
  • 1 finthakket økologisk citron
  • 1 udkernet finthakket chili
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 flækket vaniljestang
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2. Persille & cashew-pesto:
  • ca. 10 spsk
  • 35 g ristede cashewnødder
  • 1 bundt kruspersille
  • 1 bundt basilikum
  • 1 stort fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk lys balsamico
  • salt, peber
  • 3. Chili & lime-rub:
  • ca. 12 spsk
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 tsk chilifllager
  • 1 spsk stødt sumac
  • 1 tsk knuste peberkorn
  • 2 spsk flaget havsalt
  • 2 spsk fintreven limeskal
  • 2 spsk brunt sukker

Sådan gør du:

  1. 1. Tomatchutney
  2. Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog under omrøring. Rør, til sukkeret er smeltet. Lad det hele simre uden låg ca. 1½ time – rør jævnligt, til chutneyen har marmeladeagtig konsistens. Hæld chutneyen på rengjorte glas, og luk dem med det samme. 150 kcal pr. ½ dl
  3. 2. Persille & cashew-pesto
  4. Blend nødder, persille, basilikum og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, og smag til med balsamico samt salt og peber. Pestoen har fin holdbarhed i køleskabet op til 1 uge. 45 kcal pr. spsk
  5. 3. Chili & lime-rub
  6. Bland alle ingredienser, og opbevar i tætsluttende glas. Rubben har en holdbarhed på køl op til en måned. 12 kcal pr. spsk