3 gode dip
Giv maden lidt ekstra smag med disse 3 dip
Ingredienser
- 1. Tomatchutney:
- ca. ¾ liter
- 800 g cherrytomater i halve
- 500 g økologisk rørsukker
- 1 finthakket økologisk appelsin
- 1 finthakket økologisk citron
- 1 udkernet finthakket chili
- 1 spsk reven ingefær
- 1 flækket vaniljestang
- 2 dl hvidvinseddike
- 2. Persille & cashew-pesto:
- ca. 10 spsk
- 35 g ristede cashewnødder
- 1 bundt kruspersille
- 1 bundt basilikum
- 1 stort fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk lys balsamico
- salt, peber
- 3. Chili & lime-rub:
- ca. 12 spsk
- 2 spsk røget paprika
- 2 spsk sød paprika
- 2 tsk chilifllager
- 1 spsk stødt sumac
- 1 tsk knuste peberkorn
- 2 spsk flaget havsalt
- 2 spsk fintreven limeskal
- 2 spsk brunt sukker
Sådan gør du:
- 1. Tomatchutney
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog under omrøring. Rør, til sukkeret er smeltet. Lad det hele simre uden låg ca. 1½ time – rør jævnligt, til chutneyen har marmeladeagtig konsistens. Hæld chutneyen på rengjorte glas, og luk dem med det samme. 150 kcal pr. ½ dl
- 2. Persille & cashew-pesto
- Blend nødder, persille, basilikum og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, og smag til med balsamico samt salt og peber. Pestoen har fin holdbarhed i køleskabet op til 1 uge. 45 kcal pr. spsk
- 3. Chili & lime-rub
- Bland alle ingredienser, og opbevar i tætsluttende glas. Rubben har en holdbarhed på køl op til en måned. 12 kcal pr. spsk