3 opskrifter med rodfrugter
Kylling med rodfrugter
Ingredienser
Til fire personer
500 g kyllinge-eller kalkunfilet
salt, friskkværnet peber
1 tsk olie
1 tsk karrypasta.
Rodfrugter i kokos:
1 tsk olie
1 hakket løg
1 spsk friskhakket ingefær
2 finthakkede hvidløg
750 g rodfrugter i lidt grove tern, ca. 4 x 4 cm
1 lille ds. kokosmælk + 2 dl hønsebouillon
1 bdt frisk koriander.
400 g kogte basmatiris.
Sådan gør du
Begynd med rodfrugterne: Varm olien og svits løg, ingefær og hvidløg let heri. Tilsæt alle rodfrugter, svits dem kort under omrøring og hæld derefter kokosmælk samt bouillon ved. Lad rodfrugterne snurre, til de lige netop er møre, smag til med salt, peber og koriander.
Gnid kødet med salt og peber. Varm olien og svits karryen let heri, og steg kyllingekødet 4-5 minutter på hver side. Tag det op, skær det i skiver og servér med rodfrugter, ris og koriander.
Lammedeller med grove rodfrugter
Ingredienser
Til fire personer
400 g hakket lammekød
1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk stødt mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 lille æg
2 spsk rasp/reven brødkrumme.
2 tsk olie til stegning.
Ovnbagte grøntsager:
1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
4 rødløg i halve
2 spsk olivenolie
krydderurtekviste/laurbærblade.
Servering:
1½ dl græsk yoghurt
1 pakke fuldkornsnaan.
Sådan gør du
Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.
Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:
Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.
TIP:
Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød
Mørbrad & rodfrugter
Ingredienser
600 g afpudset svinemørbrad
1 spsk paprika
1 tsk fennikelfrø
1 tsk stødt spidskommen
salt, peber
800 g skrællede gulerødder
400 g skrællede persillerødder
3 løg
1 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
2 laurbærblade
persille
200 g groft brød.
Sådan gør du
Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.
Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.
Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.
Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.
Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød