Opskrifter med gulerod

3 retter med en dejlig rod

Klar, parat, knas! Gulerødder er sprængfyldt med sundhed, og her får du den lækre grønsag serveret på tre nye, søde og friske måder.

Alle opskrifter er til 1 person

Ingredienser

  • Gulerods-trifli med knas
  • 3-4 snittede gulerødder
  • 300 g 125 g bløde abrikoser
  • appelsinsaft el. vand
  • 1 spsk honning
  • 1 bæger ricotta
  • Mandelknas:
  • 50 g mandler og valnøddekerner
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 spsk honning
  • Gulerodsbooster 
  • 3 dl ufiltreret æblesaft el. friskpresset
  • 3 dl gulerodssaft el. friskpresset
  • 1-2 tsk friskreven eller presset ingefær
  • 1 spsk ahornsirup
  • citron- eller limesaft
  • frisk timian
  • Den sundeste salat med gulerødder og abrikos
  • 3 snittede gulerødder − gerne i forskellige farver
  • ¼ reven selleri
  • 1 håndfuld spinatblade
  • kødet af 2 mangoer i mindre stykker
  • citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • 1-2 tsk nigellafrø

Gulerods-trifli med knas

  1. Sådan gør du: Kom gulerødder og abrikoser i en gryde med en smule vand eller appelsinsaft, og kog gulerødderne møre. Blend det hele til en grov puré. 
  2. Smag til med honning, og afkøl. Rist mandler og kerner gyldne i en pande med honning, bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Læg ricotta, puré og mandelknas sammen i lag.
  3. ● ● ● 280 kcal pr. person
  4. Sådan gør du: Bland æble- og gulerodssaft. Smag til med ingefær, sirup og citron- eller limesaft, og spice up med timian.
  5. ● ● ● 70 kcal pr. person
  6. Sådan gør du: Bland gulerødder, selleri, spinatblade og mango. Smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber. Drys salaten med nigellafrø, og server.
  7. ● ● ● 130 kcal pr. person