3 slags grill dips
Godt vejr er grillvejr - og solen bliver heldigvis ved med at skinne, her får du grillmad med god samvittighed
4
Ingredienser
- Power tzatziki (øverst)
- God til: Kød, fisk og grønt
- 3 dl drænet yoghurt naturel 1-5%
- 1 spsk friskreven ingefær
- 1-2 fed knus hvidløg
- 1-2 spsk friskhakket mynte
- ¼ udkernet, finthakket agurk
- salt, peber
- Rygeoste dip med ristede krydderier (nederst)
- God til: Fjerkræ, røget fisk, grønt og brød
- 250 g rygeost 1-5%
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1-2 tsk chilipulver, f.eks. nori peber mild, tørret spansk peber
- 1 spsk brunt sukker
- 1 spsk salt
- Tomat-hummus med basilikum (midt)
- God til: Kød, fisk og brød
- 1 dåse velafdryppede kikærter
- 2-3 modne tomater
- 2 fed hvidløg
- lidt chiliflager
- ca. 1 dl basilikumblade
- salt, peber
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Power tzatziki (øverst)
- Rør og smag yoghurten til med alle de øvrige ingredienser.
- Energi pr. person: 50 kcal.
- Rygeoste dip med ristede krydderier (nederst)
- Rist koriander- og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland de ristede krydderier med chilipulver, sukker og salt, rør blandingen med rygeosten og smag evt. til med yderligere salt og peber.
- Energi pr. person: 70 kcal.
- Tomat-hummus med basilikum (midt)
- Blend kikærter, tomater og hvidløg med chiliflager og basilikum. Smag til med salt, peber og olivenolie.
- Energi pr. person: 120 kcal.