3 slags ”spreads” til sprødt brød
Varmrøget ørredrillette, spicy tomattapenade, cremet gulerodshummus Den nemmeste picnicmad, der kan laves god tid i forvejen.
Ingredienser
- Gulerodshummus:
- 2 mellemstore gulerødder
- ca. ½ dl af kogevandet
- 1 dåse kikærter
- ½ citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin (sesampasta)
- ca. ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- Ørredrillette:
- 1 pakke varmrøget ørred med 2 fileter
- 2 spsk cremefraiche
- 2-3 spsk finthakket dild
- ½ citron, saft heraf
- friskkværnet peber
- ca. ¼ tsk salt
- Spicy tomattapenade:
- Ca. 200 g semi-dried tomater
- 50 g parmesan
- ½ tsk røget paprika
- ½ tørret chilipulver eller stærk paprika
- ½ dl olivenolie
Sådan gør du
- Gulerodshummus
- Skræl og kog gulerødderne møre i letsaltet vand. Gem 1 dl af kogevandet. Blend gulerødder, kikærter, citron, hvidløg, tahin og halvdelen af det gemte kogevand, tilsæt evt. lidt mere, hvis hummussen er svær at blende. Tilsæt olivenolie, til konsistensen er let tynd, men cremet. Den vil tykne, når den står lidt. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
- Ørredrillette
- Skil fisken i mindre stykker med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne, og brug gaflen til at ”mase” ingredienserne let sammen. Konsistensen skal være grov, men cremet. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
- Spicy tomattapenade
- Blend alle ingredienserne sammen til en pestolignende konsistens. Tilsæt lidt vand, hvis tapenaden er svær at blende sammen.